Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Medvedev: SAD kriv za krizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je da svjetsku financijsku krizu dugujemo 'velikim pogreškama koja je prije svih učinio SAD', obrušivši se na Washington drugi put od početka mjeseca.

'Plaćamo za teške pogreške koje su učinile neke zemlje, prije svega SAD', kazao je Medvedev na konferenciji za tisak u Erevanu, po završetku susreta s armenskim kolegom Sergejem Sarkisianom.

Pročitajte i ovo Sukob na Crvenom moru crno nam se piše Stižu ozbiljna upozorenja na opasnost od nove svjetske krize: "Posljedice bi mogle biti katastrofalne" Slika nije dostupna Posljedice pada kreditnog rejtinga SAD-a Azijske burze su potonule, G7 umiruje financijska tržišta

'Nadam se da će odluke koje su donesene biti dovoljne, ali to ne znači da će na tome ostati', dodao je on aludirajući na mjere koje je poduzela Rusija. 

>> Rusija: Amerikanci vojnim brodovima naoružavaju Gruziju, SAD niječe

>> Medvedev: Odbacujemo svijet u kojem odluke donosi samo jedna zemlja, makar i SAD

Pogođena krizom, Moskva je najavila nekoliko niza mjera kako bi pomogla posebice bankarskom sektoru, kojem nedostaje gotovina, ali i drugim tvrtkama i burzovnom tržištu, u poteškoćama od rujna.

Početkom listopada ruski predsjednik već je kritizirao SAD spominjući svjetsku financijsku krizu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene