Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kobna proslava

Otkriven uzrok prevrtanja broda na kojem se slavio rođendan: Među žrtvama i talijanski obavještajci

Akcija spašavanja na jezeru
Akcija spašavanja na jezeru Foto: Afp
Četiri su osobe poginule u nedjelju nakon prevrtanja turističkog broda na talijanskom jezeru Maggiore. Među njima je dvoje talijanskih obavještajaca, kao i član izraelskih sigurnosnih službi.

U nedjelju je na 16-metarskom brodu bilo nešto više od 20 ljudi. Grupa Talijana i stranih državljana slavila je rođendan kada se vrijeme se naglo pogoršalo. Predsjednik Lombardije Attilija Fontane rekao je obraćajući se medijima da se brod prevrnuo nakon što se nad jezerom razvila snažna oluja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija u Italiji Kobna zabava na jezeru: Prevrnuo se turistički brod, četiri osobe poginule

Nesreću je preživjelo 19 ljudi, koji su ili sami doplivali do obale ili su ih iz vode spasili drugi čamci koji su se našli na tom području. Poginule su četiri osobe, među kojima i dvoje Talijana, 62-godišnji muškarac i 53-godišnja žena. Kako doznaje slovenski 24 ur, oboje su radili za obavještajne službe.

"Dvoje zaposlenih koji su pripadali obavještajnom odjelu bilo je na društvenom okupljanju povodom proslave rođendana jednog od sudionika", rekle su talijanske vlasti u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Ilustracija drama u Sredozemlju Nestao brod s 500 ljudi, među njima trudnica i novorođenče

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da je među žrtvama i 50-godišnji bivši pripadnik njihovih snaga sigurnosti. Četvrta žrtva bila je 50-godišnja Ruskinja, supruga zapovjednika broda.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene