Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zalazak sunca

Uvertira u Dan državnosti: Pelješkim mostom prošli trkači iz 10 zemalja svijeta, među njima su bili i političari

Aktualno Galerija Utrka na Pelješkom mostu - 4 Utrka na Pelješkom mostu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Utrka na Pelješkom mostu - 3 Utrka na Pelješkom mostu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Utrka na Pelješkom mostu - 2 Utrka na Pelješkom mostu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Utrka na Pelješkom mostu - 1 Galerija 1/4 >>
Uoči sutrašnjeg Dana državnosti, lijepa uvertira u praznik dolazi s jedne od posebnih točaka za Hrvatsku - Pelješkog mosta.

Utrka je počela zalaskom sunca, a mostom je trčalo oko 350 trkača iz čak 10 zemalja svijeta. Među trkačima i političari - ministrica kulture, bivši gradonačelnik Splita, i aktualni Dubrovnika.

Pročitajte i ovo Turizam na Pelješcu, ilustracija - 1 15.000 vozila na dan Kako je Pelješki most olakšao sezonu na jugu, a skočila je i potražnja za nekretninama Pelješki most Poskupljenje građevinskog materijala Konačna cijena za Pelješki most bit će puno veća: Pogledajte koliko Hrvatska još mora platiti

"Prošle godine uoči otvaranja Pelješkog mosta svidio mi se kako je izgledao scenarij trkača na mostu i onda sam rekao - ako ikad bude opet, i ja ću pokušati", rekao je Mate Franković, gradonačelnik Dubrovnika.

Bivši gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara kaže: "Vjerujem da će vrijedni organizatori dugo dugo godina održavati ovu lijepu tradiciju."

"Jako je bilo izazovno za organizirati dok vozila prolaze s lijeve strane, ali nadam se da smo ispunili očekivanja i vjerujem da će ova utrka u kalendaru svih trkača zauzimat posebno mjesto", kaže direktor projekta DU motion Alen Bošković.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene