Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nečasno otpušten zbog nasilja u obitelji

Poučavao je Bibliju: Tko je bivši vojnik osumnjičen za pokolj u crkvi u Teksasu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarca koji stoji iza pokolja u Baptističkoj crkvi u Sutherland Springsu u Teksasu mediji su identificirali kao Devina Patricka Kelleya, bivšeg vojnika koji je nečasno otpušten iz vojske.

Najmanje 26 ljudi ubijeno je u nedjelju u crkvi u Sutherland Springsu u Teksasu, a mediji su kao ubojicu identificirali Devina Patricka Kelleya, 26-godišnjaka koji je živio u predgrađu San Antonija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAVILE LOKALNE VLASTI Otkriven motiv brutalnog napada u crkvi u Teksasu: "Ovo nema veze s rasizmom ni s vjerskim uvjerenjima..." Slika nije dostupna Luda potjera Teksas slavi dvojicu heroja: "Uperio je pušku prema napadaču. Ništa se nije micalo..."

Kelly je inače bivši vojnik, nečasno otpušten iz vojske jer je istukao ženu i dijete, a mediji navode kako je bio fasciniran oružjem. Američkim zračnim snagama pridružio se nakon što je završio srednju školu New Braunfels 2009. godine. Pentagon je potvrdio da je 'u jednom trenutku bio član zračnih snaga', ali nisu odavali nikakve detalje. Nakon što je nečasno otpušten iz službe 2014. zbog napada na svoju obitelj, navodno je volonterski u crkvi djecu podučavao o Bibliji.

Policija je navela da je izašao iz vozila i odmah počeo pucati iz puške Ruger. Ušao je u crkvu, a istražitelji su istaknuli kako oni koji su bili u crkvi nisu imali nikakve šanse za bijeg. Nakon pokolja vani mu je pušku uzeo jedan od susjeda koji živi uz crkvu, a koji je vidio što se dogodilo. Pucao je na napadača kada je krenuo bježati u automobilu, a kada ga nije uspio zaustaviti, krenuo je za njim.

Identitet napadača medijima je otkrio izvor iz policije. Policija je njegovo tijelo pronašla u automobilu kojim je uspio stići do granica okruga Guadalupe, no još nisu sigurni je li se sam ubio ili ga je ubio muškarac koji ga je pokušao uhvatiti.

U napadu je ubijeno 26, a ranjeno dvadesetak osoba. Žrtve su stare od 5 do 72 godine, a  među njima je i 14-godišnja kći pastora te crkve.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene