Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Luda potjera

Teksas slavi dvojicu heroja: "Uperio je pušku prema napadaču. Ništa se nije micalo..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teksas slavi dvojicu heroja koji su se dali u potjeru za "najgorim ubojicom u povijesti Teksasa" koji je u nedjelju u baptističkoj crkvi ubio 26, a ranio još dvadesetak osoba.

Johnnie Langendorff (27) ispričao je kako se dao u potjeru za teksaškim ubojicom Devinom Patrickom Kelleyjem nakon što je vidio kako je izašao iz Prve baptističke crkve u Sutherland Springsu, gdje je počinio masakr. Najmlađa žrtva imala je pet godina.

"Zapravo nisam vidio ubojicu. Vidio sam samo pucnjavu", rekao je Langendorff do kojeg je dotrčao muškarac koji živi u susjedstvu crkve i koji je prvi dočekao ubojicu. Pokušao ga je zaustaviti, ali je ovaj umaknuo u automobil. Taj drugi muškarac bio je 55-godišnji Stephen Willeford koji je Kelleyju ipak uspio oteti pušku

"Gospodin je prišao mom kamionu i rekao da idemo u potjeru za napadačem. Jurili smo 150 kilometara na sat", ispričao je.

Jurili su za njim sve dok u jednom trenutku na autocesti nije izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u jarak.

"Čovjek koji je bio sa mnom izašao je s puškom i uperio je prema napadaču, govoreći mu da izađe. No, ništa se nije micalo, nije se niti pomaknuo."

Policija je došla nakon pet minuta i našla Kelleyja mrtvog iako još uvijek nije jasno je li se ubio ili je ipak pogođen mecima svojih progonitelja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubio 26, ranio 20 osoba Pokolj u Teksasu: Američke zračne snage priznale veliki propust Slika nije dostupna Nečasno otpušten zbog nasilja u obitelji Poučavao je Bibliju: Tko je bivši vojnik osumnjičen za pokolj u crkvi u Teksasu?

"Napravio sam ispravnu stvar", rekao je teksaški heroj.

Kelley je inače bivši vojnik, nečasno otpušten iz vojske jer je istukao ženu i dijete, a mediji navode kako je bio fasciniran oružjem.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene