Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Yahoo kupuje Tumblr

Marissa Mayer u shoppingu od MILIJARDU dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već neko vrijeme su kružile informacije o tome da bi Yahoo mogao kupiti Tumblr. Danas je ta informacija potvrđena.

Uprava Yahooa je odobrila sporazum o kupnji popularne blog platforme Tumblr za 1,1 milijardu dolara, piše Huffington post. Ova će transakcija biti najveća za Yahoo otkako je Marissa Mayer preuzela poziciju izvršnog direktora kompanije. Za danas je najvaljena konferencija za novinare u New Yorku, a u međuvremenu je Mayer na svom Twitter profilu potvrdila kupnju.

>> Mayer poput Zuckerberga: Yahoo kupuje Tumblr za milijardu dolara?

Yahoo je do sada preuzimao manje kompanije ponajviše zbog njihovih zaposlenika koji bi im u budućnosti trebali pomoći u razvoju novih proizvoda i softvera s kojim bi Yahoo ponovno trebao uspješno konkurirati najvećim kompanijama na tržištu.

Osim razvoja naprednih proizvoda, Yahoo mora poraditi na još jednoj stvari – mora privući što više korisnika između 18 i 24 godine te, kako je na nedavnoj konferenciji rekao CFO kompanije Ken Goldman, moraju ‘ponovno postati cool kompanija’.

Upravo preuzimanjem Tumblra kojeg ponajviše koriste mlađi korisnici Yahoo bi mogao ponovno postati cool, a dobit će i društvenu mrežu koja je u travnju imala 117 milijuna posjetitelja, dok je ukupan broj do sada otvorenih blogova na Tumblru 107,8 milijuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna veliko hvala! Blogerica iz Petrinje: "Zid u hodniku je pucao pred mojim očima... No želim se zahvaliti divnim ljudima" Ivica Todorić (Foto: Dnevnik.hr) Fotografije i grafički prikazi Todorić objavio detalje "Internacionalne skupine za neprijateljsko preuzimanje Agrokora"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene