Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Yahoo opet postaje cool

Mayer poput Zuckerberga: Yahoo kupuje Tumblr za milijardu dolara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije malo više od godinu dana Zuckerberg je dogovorio preuzimanje Instagrama za milijardu dolara, a sada Marissa Mayer za istu svotu namjerava preuzeti Tumblr.

Mark Zuckerberg u travnju prošle godine dao je Kevinu Systromu ‘ponudu koju nije mogao odbiti’ – ponudio mu je milijardu dolara za Instagram, a čini se da Marissa Mayer i Yahoo sada pripremaju teren za još jednu akviziciju društvene mreže čija će vrijednost iznositi milijardu dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mladi milijunaš Bogatstvo samo raste: Doznajte koliko će dobiti novca ako ostane u Yahoou! Slika nije dostupna Milijarda kao standard! Google u šopingu: Pogledajte koga su kupili za više od milijardu dolara!

Prema informacijama više izvora upoznatih sa situacijom, Marissa Mayer i izvršni direktor Tumblra David Karp već neko vrijeme vode pregovore oko akvizicije ove društvene mreže za koju je izvršna direktorica Yahooa zainteresirana još od kada je radila u Googleu.

Yahoo kupio tvrtku ovog 17-godišnjaka! Evo zašto!

Trenutna vrijednost Tumblra procijenjena je na oko 800 milijuna dolara, no najavljene nove investicije trebale bi povećati vrijednost ove kompanije na milijardu dolara tako da bi i Yahoo, ako zaista želi preuzeti Tumblr, morao platiti milijardu dolara.

‘Ako želite odabrati kompaniju koja se uklapa u ono što je Marissa Mayer demonstrirala tijekom svoje karijere, ne bi mogli odabrati bolju kompaniju od Tumblra’, komentirali su na stranici All Things D glasine o Yahooovom preuzimanju ove društvene mreže.

Yahoo je do sada preuzimao manje kompanije ponajviše zbog njihovih zaposlenika koji bi im u budućnosti trebali pomoći u razvoju novih proizvoda i softvera s kojim bi Yahoo ponovno trebao uspješno konkurirati najvećim kompanijama na tržištu. Osim razvoja naprednih proizvoda, Yahoo mora poraditi na još jednoj stvari – mora privući što više korisnika između 18 i 24 godine te, kako je na nedavnoj konferenciji rekao CFO kompanije Ken Goldman, moraju ‘ponovno postati cool kompanija’.

Ekskluzivno: Intervju s urednicom Tumblra!

Upravo preuzimanjem Tumblra kojeg ponajviše koriste mlađi korisnici Yahoo bi mogao ponovno postati cool, a dobili bi i društvenu mrežu koja je u travnju imala 117 milijuna posjetitelja, dok je ukupan broj do sada otvorenih blogova na Tumblru 107,8 milijuna.

Iz Yahooa i Tumblra još nisu komentirali ove informacije, a neki analitičari smatraju da je trenutno jedino pitanje je li Karp spreman prodati svoju kompaniju Yahoou, odnosno smatrali da je za njega i Tumblr bolje da nastave svojim putem.

Inače, neka istraživanja provedena tijekom proteklih nekoliko mjeseci pokazala su da je mlađim korisnicima dosadio Facebook te da su im sada zanimljive druge društvene mreže poput Instagrama i Tumblra – Zuckerberg je na vrijeme preuzeo Instagram, a čini se da će Mayer sve napraviti i platiti čak milijardu dolara kako bi preuzela Tumblr.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene