Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Napadi su se dogodili u turističkom središtu Mpeketoni na obali Indijskoj oceana, 100 kilometara udaljenom od granice sa Somalijom.


Islamistički ekstremisti ubili su najmanje 48 osoba u napadu na hotele i policijsku postaju u Keniji. Napadi su se dogodili u turističkom središtu Mpeketoni na obali Indijskoj oceana, 100 kilometara udaljenom od granice sa Somalijom, a ubijeni su većinom gosti hotela koji su u vrijeme napada sinoć oko 20.30 sati gledali prijenos nogometne utakmice sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu, javlja Reuters.

Fotografija koja najbolje pokazuje ZAŠTO Brazilci prosvjeduju protiv Svjetskog prvenstva

Vezani članci Slika nije dostupna Okončan lov na teroriste: 'Posramljeni su i poraženi' Slika nije dostupna Tko su uopće teroristi koji su izveli pokolj u Nairobiju?

Svjedoci su naveli da je pucnjava trajala nekoliko sati te da su neke od napadnutih zgrada bile u plamenu. Vidjeli su naoružane muškarce s prekrivenim licima koji su prije upada na policijsku postaju bacili eksploziv. BBC piše da su navodno zapalili i dva hotela te izvršili napad na lokalnu banku.

Još nije poznato tko stoji iza smrtonosnih napada no kenijska vojska pretpostavlja da je riječ o pripadnicima al-Shababa koji su povezani s al-Qa'idom. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook