Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Siromaštvo na 1. mjestu

Fotografija koja najbolje pokazuje ZAŠTO Brazilci prosvjeduju protiv Mundijala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi u Brazilu u kojem se upravo održava Svjetsko nogometno prvenstvo, su u jeku. Evo zašto.

Ovih je dana društvenim mrežama ponovno počela kružiti potresna fotografija koja opisuje poražavajuću društvenu situaciju u Brazilu, objavio je Business Insider.

Pročitajte i ovo Kaos u Brazilu - 13 DRAMATIČNO U BRAZILU FOTO/VIDEO Strašne scene stižu iz prijestolnice Brazila: Prosvjednici porazbijali zgrade Vlade, više od 400 uhićenih Slika nije dostupna U 22 godine 24 poginulih VIDEO Brazilci upozoravaju navijače: U oceanu vreba velika opasnost!

Fotografija snimljena prošle godine za vrijeme utakmice Brazil - Meksiko najbolji je pokazatelj zašto prosvjedi u Brazilu ne jenjavaju.

Još od prošlog lipnja Brazilci prosvjeduju protiv održavanja Svjetskog prvenstva upravo u njihovoj zemlji. Ne zato što nisu ljubitelji nogometa već stoga što smatraju, a sudeći po fotografiji opravdano, da se novac utrošen na organizaciju Prvenstva, mogao iskoristiti za potrebe mnogo nužnije u očuvanju ljudskog digniteta stanovnika koji ondje žive.

Priloženu fotografiju snimio je Edimar Soares prošle godine. 'Dok ulicom prolaze navijači koji idu na nogometnu utakmicu, u kontejneru za smeće pokraj njih sjedi žena i ondje jede', objasnio je jedan korisnik Reddita koji je ponovno 'zavrtio' fotografiju društvenim mrežama.

Borba protiv Svjetskog prvenstva: 'Brazil ne slavi, prijatelju!'

'Ovu sam scenu vidio mnogo puta u Brazilu. U tome je problem. Mislim da bi ovo trebao biti problem visokog prioriteta, umjesto da se mnogo novca troši na stadione, hotele i drugo, što neće biti korišteno nikada više osim na Svjetskom prvenstvu', napisao je.

Na Svjetsko nogometno prvenstvo Brazil je potrošio vrtoglavih 11 milijardi dolara.

'Nismo spremni ugostiti Prvenstvo, a novac je mogao biti bolje utrošen na infrastrukturu, škole i bolnice', riječi su Juana da Silve, studenta sociologije na Sveučilištu u Sao Paolu tijekom prosvjeda u tom gradu. Upravo su zato prosvjednici na ulicama za vrijeme održavanja najvećeg sportskog događaja u godini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene