Muškarac je razvio transparent prosvjedujući protiv "političke predstave strave", govoreći o talijanskoj vladajućoj koaliciji koja se muči s recesijom i visokom nezaposlenosti.


Marcello Di Finizio je razvio bijeli transparent na kojem je na engleskom pisalo "Zaustavite ovaj masakr! Politička predstava strave se nastavlja" napisano crnom i crvenom tintom, a na talijanskom "Pomozi nam papa Franjo".

On je i mahao talijanskom zastavom dok je nesigurno održavao ravnotežu iznad malenog prozora blizu vrha 137-metarske kupole.

Italija je zapela u najduljoj recesiji otkada je 1970. započela bilježiti kvartalne rezultate, a stopa nezaposlenosti je blizu rekordno visokoj. Potpora tek jedan mjesec staroj koalicijskoj vladi već je pala na 34 posto s 43 otkako je skrpljena u travnju kako bi talijanska politika izašla iz slijepe uloce.

Di Finizio je i ranije imao sličnih prosvjeda na kupoli. Prošloga listopada prenoćio je tamo s transparentom na kojem je kritizirao multinacionalne tvrtke, Europu i bivšeg premijera Marija Montija, a taj video možete pogledati ispod teksta.

Vezani članci Kupaonica, ilsutracija (Foto: Getty Images) Domišljati kriminalac: Policija mu pretražila stan pa pronašla plantažu marihuane u – tuš-kabini Papa Franjo (Foto: AFP) Velika akcija u vrhu Vatikana: Zaplijenjeni dokumenti i elektronički uređaji

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook