Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan Francuz je za svoj 30. rođendan ostao nemalo iznenađen. A to je i bio cilj cijele akcije!


Manuel Parisseaux je Francuz s Down sindromom koji je za svoj rođendan dobio 30 tisuća čestitki iz cijelog svijeta. Cijelu akciju su pokrenuli njegovi roditelji, objavivši na Facebooku poziv koji je odmah postao viralan.

Sve je počelo 3. studenog, kad je Manuelova majka rekla svom suprugu kako ove godine moraju rođendan sina proslaviti na poseban način.

I tako su Jacqueline Parisseaux (61) i njezin suprug na Facebooku objavili sljedeću obavijest, nadajući se kako će je primiti barem nekoliko ljudi: 'Moj sin Manuel će 22. studenog napuniti 30 godina. On ima Down sindrom. Ovim putem vas molim da izdvojite nekoliko minuta i pošaljete mu malenu rođendansku čestitku te da proslijedite ovu informaciju svojim prijateljima kako se lanac ne bi razbio. Svima vam zahvaljujem na toj gesti koja će učiniti mog Manua jako sretnim'.

Vezani članci Ivana Tomić Najteži dani za bivšu voditeljicu Nove TV - nakon djeda i bake izgubila i oca: ''Sad treba spašavati nju, koja se bori s koronom'' Trudnica, ilustracija Udruga Roda i Hrvatska komora primalja traže izmjenu zakona za porod kod kuće: ''Guranje problema pod tepih i zatvaranje očiju pred stvarnošću nisu rješenja''

Prijavio se na Facebook i odmah prikupio milijun obožavatelja - Evo što je bio njegov prvi post!

I tako je obavijest odaslana bespućima Facebooka koji je itekako na nju reagirao pa je Manuel do svog rođendana dobio 30 tisuća čestitki, ali i ostale darove, uključujući kutije s čokoladama, privjeske pa čak i kolače.

Poštari su nosili dnevno po stotine pošiljki u njihov dom, a na kraju su odlučili koristiti kamion u te svrhe jer je pošiljki bilo previše.

'Dobili smo čestitke iz cijelog svijeta - Sri Lanka, Chicago, Hong Kong, samo su neke od destinacija, a nerijetko su u čestitkama bili i dječji crteži', rekla je ponosna majka koja je svom sinu na najbolji mogući način uljepšala rođendanske trenutke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook