Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica maloljetnika u Sarajevu su zapalila 72-godišnju ženu nakon što su je prije toga bezuspješno pokušali opljačkati.


Prema policijskom izvješću maloljetnici, rođeni 1993. i 1995. godine, jučer navečer u zasjedi su sačekali 72-godišnju Ljubicu Đokić-Spasojević pred ulazom u stambenu zgradu u Novom Sarajevu u kojoj živi s mužem.

Vezani članci Koronavirus u Sarajevu Novi crni rekord unatoč strogim mjerama: Susjedi bilježe najveći broj zaraženih od izbijanja epidemije Točenje goriva, ilustracija Od ponoći nove cijene goriva: Pojeftinit će i benzin i dizel

Pretpostavlja se kako su je pokušali opljačkati, no naišavši na otpor polili su je benzinom i zapalili te potom pobjegli.

Krike napadnute žene odmah su čuli susjedi koji su joj priskočili u pomoć te su ugasili vatru i pozvali hitnu pomoć.

"Pacijentica je dovedena u bolnicu s opeklinama koje su zahvatile najmanje 20 posto tijela. Njezino stanje je teško a s obzirom na stariju životnu dob teško je predvidjeti kako će podnijeti operativni zahvat koji bi trebao biti poduzet za nekoliko dana", izjavila je lokalnim medijima glasnogovornica Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu (KCUS) Biljana Jandrić.

Policija je objavila kako su obojica počinitelja zločina pronađena i uhićena još iste večeri te su u pritvoru gdje se nad njima provodi kriminalistička obrada.

Mediji su prenijeli kako su obojica počinitelja romske nacionalnosti.

Susjedi su izjavili kako je teško ozlijeđena starica zapravo socijalni slučaj te da živi u iznimnom siromaštvu pa joj pljačkaši nisu ni imali što uzeti.