Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcioja 'Špijun'

Makedonija: 17 osoba uhićeno zbog špijunaže za strane zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonska policija je danas priopćila da je uhitila 17 osoba, među kojima i državne dužnosnike, optužene za 'špijunažu i suradnju s inozemnim obavještajnim službama' koje nije imenovala.

"Policijska akcija 'Špijun' provodila se u zadnje dvije godine a uhićene osobe se sumnjiči za špijunažu, ucjenu i iznudu", rekao je novinarima glasnogovornik policije Ivo Kotevski.

Neki uhićenici su "surađivali s inozemnim obavještajnim službama kojima su otkrivali državne tajne i tajne informacije različite važnosti", dodao je Kotevski, ne želeći otkriti o kojim je zemljama riječ.

>> Medicinska sestra krijumčarila antičke novčiće iz Makedonije

Među uhićenima su i direktor ureda predsjednika parlamenta, bivši zapovjednik specijalne policijske jedinice, zaposlenici makedonske obavještajne službe te zaposlenici i bivši zaposlenici ministarstva unutarnjih poslova.

Ta su se uhićenja dogodila u noći na ponedjeljak. Policija još traga za troje osumnjičenih koji su u bijegu, rekao je glasnogovornik.

Tijekom pretresa domova osumnjičenika policija je "zaplijenila velik broj računala, mobitela, oružja i veliku količinu dokumenata", dodao je Kotevski. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene