Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Makedonci obilježili godišnjicu pogibije svog pop idola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Makedonija je u četvrtak obilježila godišnjicu tragične smrti svoje pop ikone, pjevača i bivšeg ambasadora UNICEF-a Toše Proeskog.

U Skoplju i ostalima makedonskim gradovima građani pale svijeće u znak sjećanja, a rijeka štovatelja iz cijele regije posjetila je Tošino posljednje počivalište u Kruševu, gdje je rano ujutro služena misa zadušnica u nazočnosti obitelji, prijatelja i poklonika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DORH: Neka Makedonija goni Tošinog vozača Slika nije dostupna U Makedoniji sutra Dan žalosti

U spomen na makedonskog slavuja, kako su ga nazivali mediji, održan je 5. listopada u Skoplju veliki koncert, na kojemu su od hrvatskih pjevača nastupili Tony Cetinski i Nina Badrić.

Toše Proeski, osim iznimnim glasom, osvajao je srca Makedonaca i svojim humanitarnim djelovanjem sudjelujući u brojnim dobrotvornim akcijama namijenjenima ponajprije djeci.

Toše Proeski poginuo je točno prije godinu dana u prometnoj nesreći u blizini Nove Gradiške, u trenutku kada je uživao veliku popularnost diljem regije i pripremao se za prodorniji izlazak na međunarodnu glazbenu scenu. Njegove pjesme i albumi vrlo su slušani i uspješno se prodaju i nakon njegove smrti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene