Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgladnjivali ga

Majka i njezin dečko dječaka držali u spremištu za ugljen bez grijanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak (12) koji je godinu dana živio u spremištu za ugljen u svom domu oporavlja se u domu svojih udomitelja

Dobio je na kilaži, a i njegovo ponašanje dramatično se poboljšalo nakon što je oslobođen iz betonske ćelije u kojoj je živio jer su ga njegova majka i njezin partner tako kaznili nakon što je kao 11-godišnjak jednog dana zbog gladi "poharao" njihov hladnjak.

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli"

Majka i njezin partner kažnjeni su s dvije godine zatvora, a sudac je njihovo ponašanje prema dječaku opisao "sramotnim iskorištavanjem moći i velikim izigravanjem povjerenja".

Za cijeli slučaj saznalo se kada su učitelji iz škole koju je dječak pohađao pozvali socijalnu službu jer su bili zabrinuti zbog toga što je 12-godišnjak uvijek gladan. Nakon posjeta njegovu domu socijalni radnici doznali su kako dječak obitava u prostoriji koja je nekada služila kao skladište ugljena.

Betonska ćelija bez grijanja

Spavao je na prljavom madracu, pokrivao se vrećom za spavanje, a u hladnoj ćeliji čiji betonski pod je prekriven madracem nije bilo grijanja. Sa stropa je tek visila žarulja, a tijekom noći dječaku je u prostoriji ostavljana i kahlica kako ne bi morao izlaziti iz ćelije bude li morao obavljati nuždu.

Kako mu je uskraćivana i hrana dječak je bio pothranjen. Sud je ostao zgrožen činjenicom da netko živi u takvim uvjetima u 21. stoljeću, a sudac se, prenosi BBC, posebno okomio na majku koja se mogla zauzeti za svog sina, ali nije.

'Niste bili podčinjeni, niste bili 'pod cipelom' svog partnera nego ste se to svojevoljno činili svom djetetu. To je nedopustivo. Svako dijete ima pravo da se za njega brine', naglasio je sudac prilikom donošenja presude.

Majka nesretnog dječaka i njezin partner priznali su krivnju za nemar, a njihovi odvjetnici naglasili su kako je 12-godišnjak nesumnjivo bio "zahtjevno dijete", te kako su se optuženici prema njemu podnijeli neprimjereno, ali ne i izopačeno. (VLM Agencija)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene