Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon šest dana

VIDEO Majka Alekseja Navaljnog vidjela tijelo sina: "Ucjenjuju me, postavljaju mi uvjete"

Ljudmila Navalnaja
Ljudmila Navalnaja Foto: Алексей Навальный/Youtube
Majka najistaknutijeg kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog, Ljudmila potvrdila je kako je vidjela tijelo svojeg sina. Naglasila je kako rusko istraživačko vijeće želi da se njezinog sina pokopa tajno.

Majka Alekseja Navaljnog, poznatog ruskog oporbenog političara koji je preminuo prošlog tjedna u arktičkoj kaznenoj koloniji, izjavila je da je imala priliku vidjeti tijelo svojeg sina.

Ljudmila Navaljnaja i supruga Alekseja Navaljnog ranije su tvrdile da im je bilo onemogućeno pristupiti tijelu njihova supruga i sina. Navaljnaja je sada potvrdila da je vidjela tijelo svojeg sina u gradu Salehardu, blizu zatvora u kojem je bio zatvoren od prosinca, i da je potpisala smrtni list. Tvrdila je da su je istražitelji ucijenili da postavi uvjete za pokop svojeg sina, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin u avionu - 4 Tupoljev Tu-160 Putin letio u bombarderu s nuklearnim oružjem: Poslao jasnu poruku Zapadu

"Ucjenjuju me, postavljaju mi uvjete gdje, kada i kako Aleksej treba biti pokopan", rekla je u videu objavljenom na YouTube kanalu njezina sina.

Također je ustvrdila da Rusko istraživačko vijeće, koje istražuje okolnosti smrti njezina sina, želi pokopati tijelo tajno, bez prilike za posljednji pozdrav. Istaknula je da istražitelji tvrde da imaju informacije o uzroku smrti i da posjeduju kompletnu medicinsku dokumentaciju.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić najviše glasova protiv Ivan Turudić je u Saboru najnepoželjniji državni odvjetnik u zadnjih 25 godina

Julija Navaljnaja, supruga Alekseja Navaljnog, ranije je optužila ruske vlasti da skrivaju tijelo u nastojanju da prikriju uzrok smrti. U svojim istupima tvrdila je kako je uzrok smrti trovanje novičkom te je za smrt svojeg supruga okrivila Vladimira Putina.

Kremlj je izjavio da je istraga o okolnostima smrti Navaljnog u tijeku te da trenutno rezultati nisu poznati.

Pročitajte i ovo e-građani Rezultati ankete Koristite li se uslugom e-građani? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

 Majka Navaljnog vidjela je tijelo svojeg sina gotovo tjedan dana nakon što je njegova smrt objavljena 16. veljače.

Uzrok smrti još uvijek nije poznat, no vijest je izazvala oštru reakciju zapadnih vođa, uključujući američkog predsjednika Joea Bidena, koji je optužio svojeg ruskog kolegu rekavši da je "ono što se dogodilo Navaljnom još jedan dokaz Putinove brutalnosti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene