Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Talijan Salvatore Ferranti (36), optužen za pripadnost sicilijanskoj mafiji, težak 210 kilograma, zbog pretilosti je oslobođen iz zatvora u Palermu, s obzirom da je sud procijenio kako nijedan talijanski zatvor nije u mogućnosti osigurati mu dostojanstveno izdržavanje kazne te mu je dosuđen kućni pritvor.


Sud u Palermu prihvatio je Ferrantijevu žalbu koji je od kolovoza 2007. promijenio četiri talijanske zatvorske ustanove. Sud je zaključio kako talijanski zatvori ne raspolažu odgovarajućom ćelijom za Ferrantija i njemu sličnim zatvorenicima, u kojima bi im bilo zajamčeno dostojanstveno izdržavanje kazne.

Vezani članci Zdrav životni stil Dovoljno je 30 dana kako bi se metabolizam sagorijevanja kalorija poboljšao i obnovio Sanja Musić Milanović Prva dama upozorava na ozbiljan problem s kojim se suočavaju mladi: "Ako to ne zaustavimo, naša djeca bi mogla živjeti kraće nego mi"

Tijekom boravka u četirima talijanskim kaznionicama 210 kg teškom Ferrantiju tijekom cijelog dana i noći bila je potrebna pomoć zatvorskih čuvara kako bi uspio obaviti svakodnevne temeljne higijenske i ostale potrebe.