Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mađarski premijer zatražio glasovanje o povjerenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarski premijer Ferenc Gyurcsany zatražit će ovoga tjedna glasovanje o povjerenju svojoj vladi kako bi odbacio kritike predsjednika i zadržao se na dužnosti, objavio je u ponedjeljak izvor blizak premijeru.

Oporba, međutim, odbacuje taj prijedlog i prijeti velikim prosvjedom pred parlamentom.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Slika nije dostupna Oporba protiv poreza na nekretnine NAPETO U SLOVENIJI: Glasovanje o proračunu za iduću godinu i povjerenju vladi

Izvor je dodao kako je Gyurcsany već pridobio potporu dviju stranaka iz vladajuće koalicije koje imaju 210 od 386 mandata u parlamentu.

Glasovanje o povjerenju na inicijativu predsjednika vlade bit će prvi takav slučaj od pada komunizna 1989. godine.

Glavna oporbena stranka Fides poručuje kako to nije dovoljno i najavljuje da će se prikljućiti prosvjedima pred parlamentom u slučaju da vlada, koju smatra nelegitimnom, preživi glasovanje o povjerenju.

Fides je osvojio uvjerljivu većina na lokalnim izborima, a osnažen je i pozivima neovisnog predsjednika Laszla Solyoma parlamentu da razmotri je li Gyurcsany najpogodnija osoba za premijera.

'Ako se do četvrtka do 13 sati ne poduzmu prvi odlučni koraci, pozvat ćemo sve odgovorne građane Mađarske da nam se prikljuće na Košutovom trgu u petak popodne', izjavio je na konferenciji za novinare predsjednik Fidesa Viktor Orban.

Ta najjača oporbena stranka dosad nije sudjelova u dvotjednim prosvjedima pred parlamentom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene