Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjeglička kriza

Mađarska podiže ogradu prema Rumunjskoj i Hrvatskoj, broj izbjeglica u Njemačkoj udvostručen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neizvjesnost izbjeglica koje čekaju na ulazak u EU raste.

Nakon ograde sa Srbijom, Mađarska će graditi zid i na granici s Rumunjskom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbjeglička kriza Europska komisija Hrvatskoj odobrila 16,4 millijuna eura iz kriznih fondova Slika nije dostupna Na granicu s Hrvatskom U Sloveniju stiglo 125 km žičane ograde - bit će postavljena u nekoliko dana?

Tisuće izbjeglica čeka na graničnim prijelazima kako bi iz Srbije ušli u Mađarsku i preko nje došli do nekih od zapadnih zemalja. Međutim, kako se čini, Mađari ih više preko svog teritorija neće propuštati. Na granici sa Srbijom podignuta je ograda i zatvoreni su granični prijelazi.

Izbjeglice traže alternativne pravce, pa već drugi dan prolaze kroz Hrvatsku, a čini se da bi put mogli nastaviti i preko Rumunjske koja također graniči sa Srbijom. Iz Rumunjske prema zapadu moraju proći i Mađarsku, pa je mađarska Vlada najavila da će ogradu podići i na granici s tim istočnim susjedom, što znači da bi se kriza mogla još više preliti u Hrvatsku.

U HRVATSKU UŠLO VIŠE OD 5.000 IZBJEGLICA 'Gladni smo i žedni, djeca skupljaju i jedu orahe s poda'

Alternativna ruta prema zapadnoj Europi trenutačno je Hrvatska u koju je preko Tovarnika ušlo oko 6.000 ljudi. Svi se registriraju i razmještaju po prihvatnim centrima u Zagrebu, Ježevi i Kutini.

Udvostručio se broj izbjeglica u Njemačkoj

Broj izbjeglica koji su ušli u Njemačku udvostručio se u srijedu na 7266, objavila je u četvrtak glasnogovornica savezne policije.

'Većina ih je prešla austrijsko-njemačku granicu', kazala je glasnogovornica Judith Toelle dodajući da je u utorak policija zaustavila 3442 migranata.

Ekipa Reutersa uživo emitira prizore izbjeglica s nekoliko lokacija u Mađarskoj, a među njima je pogranično mjesto Riska na jugoistoku te zemlje - stream možete pratiti na Dnevnik.hr
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene