Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australska televizijska kuća najavljuje dokumentarc koji obećava "velike novosti i totalni preokret" u slučaju Madeleine McCann. Dokumentarac će, kako najavljuju, biti prikazan u nedjelju.


Nestanak Madeleine McCann približava se desetoj godišnjici a još uvijek fascinira, kako javnost tako i medije.

Vezani članci Slika Madeleine McCann u crkvi u Portugalu tijekom mise održane 2017. godine u spomen na 10. obljetnicu njezina nestanka Novi detalji o nestanku Madeleine McCann: Glavni osumnjičenik telefonirao s mjesta gdje je djevojčica posljednji put viđena Slika Madeleine McCann u crkvi u Portugalu tijekom mise održane 2017. godine u spomen na 10. obljetnicu njezina nestanka Njemački tužitelji poslali pismo roditeljima Madeleine McCann: "Vaša kći je mrtva, imamo dokaze"

Australski "Sunday Night" objavio je 40-minutnu najavu dokumentarca u kojemu obećaje "revolucionarni televizijski događaj" koji otkriva "velike novosti" koje bi "konačno otkrile istinu o onome što se dogodilo malenoj Madeleine McCann".

Trailer, koji je objavljen na društvenim medijima, prikazuje novinara Sunday Night-a kako pita Madeleineine roditelje Kate i Gerryja jesu li ubili svoju kćer. To je isječak iz intervjua provedenog 2011. godine.

Dokumentarac sadrži komentare Pat Brown, čija je knjiga iznijela sumnju na obitelj i njihov prikaz nestanka trogodišnje kćeri.

U dokumentarcu sudjeluje i Goncarlo Amaral, portugalski policajac koji je početno vodio potragu za Madeleine nakon što je nestala na odmaralištu Praia da Luz u svibnju 2007. godine. Amaral je uklonjen iz istrage nakon što je kritizirao britanske detektive, no u srpnju 2008. objavio je knjigu The Truth of Lie, u kojem je tvrdio kako su McCannovi krivotvorili otmicu svoje kćeri nakon što je umrla u apartmanu.

Tri dana nakon što je knjiga izašla, s Kate i Gerrya McCann skinuta je sumnja.

U pokušaju da se knjiga zabrani, McCann je optužio Amrala za kletvu i u početku, dobio slučaj. Ta odluka je kasnije ponuštena te je i ove godine, u siječnju, portugalski vrhovni sud ponovno odlučio u korist bivšeg detektiva. Takvu odluku su donijeli ističući Amaralovo pravo na izražavanje, kojemu je potrebna veća zaštita od McCannovog prava na čast.

McCannovi dosljedno tvrde da je Madeleine nestala iz svog apartmana dok su jeli s prijateljima u restoranu koji je udaljen 55 metara. Oni i dalje žale i traže informacije koje im mogu pomoći da pronađu svoju kćer, izvještava Independent.

Glasnogovornik McCannsa zamolio je kreatore dokumentarca da predaju bilo kakve "vjerodostojne" nove dokaze policiji.