Dramatični trenuci odvijali su se naočigled putnika u francuskoj zračnoj luci u Lyon-Saint-Exupéry. U potjeri za muškarcem koji se automobilom zaletio na pistu sudjelovalo je 20 policijskih vozila.

Galerija


Zračna luka Lyon-Saint-Exupéry objavila je snimku potjere za muškarcem koji se automobilom zaletio na pistu s autoceste A43 iz Brona prema lyonskoj zračnoj luci. Muškarac je velikom brzinom prešao preko barijera uz autocestu, a potom se zaletio na pistu na terminalu 1.

Vezani članci Akcija spašavanja (Foto: Screenshot/YouTube) ''Kako si uspjela?!'': Cura se zaplela u pojas na stražnjem sjedalu, spašavali je policija, hitna i vatrogasci Pariz: Najmanje jedan policajac poginuo u napadu nožem u policijskoj postaji (Foto: AFP) Četvero policajaca u Parizu ubio njihov kolega: ''Bio je uzoran radnik, besprijekorne prošlosti, radio je u policiji više od 20 godina"

U potjeru je bilo uključeno 20-ak policijskih vozila i naposljetku su uspjeli uloviti i uhvatiti muškarca. Radio Luxembourg javio je da su tijekom potjere ispaljeni hici.

Nekoliko je letova koji su trebali sletjeti preusmjereno u obližnje zračne luke, a oni koji su trebali uzletjeti odgođeni su do daljnjega, javlja Euronews.

Putnicima je rečeno da je na pisti bilo neidentificirano vozilo te da ga je okružila policija. Također im je rečeno da će biti iskrcani zbog sigurnosnih razloga.