Dramatični trenuci odvijali su se naočigled putnika u francuskoj zračnoj luci u Lyon-Saint-Exupéry. U potjeri za muškarcem koji se automobilom zaletio na pistu sudjelovalo je 20 policijskih vozila.

Galerija


Zračna luka Lyon-Saint-Exupéry objavila je snimku potjere za muškarcem koji se automobilom zaletio na pistu s autoceste A43 iz Brona prema lyonskoj zračnoj luci. Muškarac je velikom brzinom prešao preko barijera uz autocestu, a potom se zaletio na pistu na terminalu 1.

Vezani članci Zastava Hrvatske Mladić u Petrinji zapalio hrvatsku zastavu pa zaradio kaznenu prijavu Policijski očevid, ilustracija Filmska potjera u Kaštelima: Automobilom bježao policajcima, zapeo u uskoj ulici pa pobjegao u maslinik

U potjeru je bilo uključeno 20-ak policijskih vozila i naposljetku su uspjeli uloviti i uhvatiti muškarca. Radio Luxembourg javio je da su tijekom potjere ispaljeni hici.

Nekoliko je letova koji su trebali sletjeti preusmjereno u obližnje zračne luke, a oni koji su trebali uzletjeti odgođeni su do daljnjega, javlja Euronews.

Putnicima je rečeno da je na pisti bilo neidentificirano vozilo te da ga je okružila policija. Također im je rečeno da će biti iskrcani zbog sigurnosnih razloga.