Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trojica muškaraca su izdala informacije koje su dovele do Karadžićevog uhićenja, tvrdi Luka Karadžić, brat haškog optuženika Radovana, za srbijanski Alo. Kaže kako mu je jedan od njih bliski suradnik.


Crnogorskoj Agenciji za nacionalnu sigurnost jedan od tri osobe, koje su izdale Radovana Karadžića, otkrio podatke koji su omogućili Karadžićevo uhićenje, prenosi srpski Alo. Brat haškog optuženika, Luka Karadžić, kaže kako on, ali i cijela obitelj, znaju imena onih koji su 'prodali' njegovog brata. 'Točno je da znamo o kome se radi, ali vam imena ne mogu reći dok cijela obitelj ne odluči da ćemo to objaviti. To je sitna duša koja je za izdaju dobila novac od crnogorske vlasti. O kojoj se svoti radi, ne znam, samo znam da se radi o puno manjoj količini novca nego što su dobili oni iz vlasti'.

Vezani članci Slika nije dostupna Dragan Karadžić: Stric je gledao utakmice u Italiji Slika nije dostupna Sprema se uhićenje Karadžićevog nećaka Dragana?

Čovjek iz Crne Gore je tamošnjoj vlasti otkrio kako se bivši vođa bosanskih Srba skriva u Beogradu pod pseudonimom Dragan Dabić. Prema riječima Luke Karadžića još su dvije osobe sudjelovale u izdaji. Čovjek iz Crne Gore je navodno bio Kardžićev bliski suradnik. Te informacije su potvrdili i odvjetnik Svetozar Vujačić, te ministar unutarnjih poslova u vladi Crne Gore Ivan Brajović. Američka je administracija ponudila pet milijuna dolara onome tko bi dao informacije koje bi dovele do uhićenja Karadžića, ali još uvijek nije poznato je li taj novac isplaćen.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju