Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svečanost u nedjelju

Loš znak uoči kanonizacije? Mladića usmrtio križ posvećen Ivanu Pavlu II.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
21-godišnji Marco Gusmini poginuo je na licu mjesta kada je na njega pao oko 30 metara visoki križ, samo nekoliko dana prije proglašavanja Ivana Pavla II. svetim.

Mladi hodočasnik, 21-godišnji Marco Gusmini, poginuo je u četvrtak kada se na njega srušilo divovsko raspelo posvećeno papi Ivanu Pavlu II.  Oko 30 metara visoki križ srušio se na sjeveru Italije samo nekoliko dana prije kanonizacije pokojnog pape.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Gradacu Sletio autom s ceste i zabio se u betonski stup: 18-godišni vozač pio i nije bio vezan Ilustracija Napad na Pešćenici Tinejdžera nakon nastave pretukla skupina mladića, primljen je u bolnicu s teškim ozljedama

Marco je s drugim katolicima došao u posjet u selo Cevo, a poginuo je na licu mjesta.

Nije lako postati katolički svetac: Skupi postupak ima 5 stupnjeva

Gradonačelnik Silvio Citroni rekao je kako je nesreća 'neobjašnjiva tragedija' i dodao da je uništen mladi život. Na tragediju neki gledaju kao na loš znak uoči nedjeljne proslave na kojoj će papa Ivan Pavao II biti proglašen svetim, zajedno s papom Ivanom XXIII., piše Daily Mail.

Očekuje se da će u Rim stići oko 800 tisuća katoličkih hodočasnika iz cijelog svijeta. Zaobljeni križ koji je pao na mladića dizajnirao je kipar Enrico Job u čast posjeta pokojnog pape Bresciji 1998. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene