Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dodatnih 600 policajaca

Londonska policija šalje na ulice naoružane policajce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Londonska policija rasporedit će po Londonu dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada, a dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima.

Londonska policija rasporedit će po Londonu dodatnih 600 naoružanih policajaca radi zaštite od mogućih terorističkih napada, objavile su u srijedu gradske vlasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru

Prijetnja napadom na britansku prijestolnicu ostaje "ozbiljna" i slanje dodatnih snaga nije odgovor na neki specifični obavještajni podatak, nego na niz smrtonosnih napada u europskim državama.

"Svatko tko je pratio događaje u Europi u posljednjih nekoliko tjedana razumjent će zašto želimo zaštititi naše građane", rekao je zapovjedik londonske policije Bernard Hogan-Howe.

Prema policijskim pravilima, većina policijskih službenika u Londonu ne nosi oružje.

Dodatne snage bit će vidljive i pokrivat će cijeli grad, pješice i u vozilima.

London je bio meta koordiniranih samoubilačkih napada 7. srpnja 2005. kada su se četvorica islamističkih ekstremista raznijela u tri vlaka podzemne željeznice i jednom autobusu, ubivši 52 ljudi.

Otada je spriječeno nekoliko terorističkih akcija i dogodili su se samo manji napadi, poput onog kada su dvojica ekstremista ubila vojnika na ulici u južnom Londonu u svibnju 2013. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene