Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za Dnevnik Nove TV

''Ako je to istina...'' Ministar komentirao navode da je ubojici lokaciju supruge otkrila policajka

Prema najnovijim saznanjima bosanskohercegovačkih medija, lokaciju na kojoj se skrivala nevjenčana supruga s djetetom Nermina Sulejmanovića otkrila je policajka.

Tužiteljstvo tuzlanskog kantona i MUP provjeravaju navode prema kojima je policajka DŽ.S. trostrukom ubojici Nerminu Sulejmanoviću otkrila lokaciju na kojoj se skrivala njegova nevjenčana supruga s djetetom.

Nakon što je otkrila lokaciju, MUP Tuzlanskog kantona je odmah obavijestio postupajuću tužiteljicu, pišu bosanski mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija rat u Europi Poražavajući podaci ruske invazije na Ukrajinu: Ubijeno najmanje 500 djece, više od 1000 ozlijeđenih

Teta ubijene Zijada Vuković Pamuković potvrdila je da se Nizama Hećimović kod nje s djetetom skrivala sedam dana i da je njezinu lokaciju znala samo policija.

Pročitajte i ovo Vasilis Noulezas "U OPASNOSTI SU" Odvjetnik uhićenih navijača: "Policija ima snimku ubojstva i nož. A reći ću vam još nešto neobično, nije me strah..."

Osmi dan ju je Sulejmanović pronašao. Njezino stravično ubojstvo prenosio je na svom Instagram profilu, a osim Nizame ubio je još dvoje i ranio troje ljudi. Ispred policije presudio je samome sebi.

Propusti nadležnih službi

Sevlid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH rekao je za Dnevnik Nove TV da, ako se dokaže da je ubojici lokaciju otkrila policajka, je to direktno sudjelovanje u ubojstvu i da tu osobu treba privesti.

"Ja sam danas razgovarao s premijerom i tražio sam da se suspendira ta osoba do dokazivanja je li ili nije", objasnio je.

"Postoje informacije da su dobili dojavu o njegovom nasilnom upadanju u kuću i da je to trajalo dugo vremena dok oni nisu došli. Tako da je to sve sad pitanje i unutarnje kontrole MUP-a", dodao je.

Ministar je rekao da svaki dan pritišću tužiteljstvo, policiju i sud - jer se u BiH mora donijeti zakon o femicidu.

Više u pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene