Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rat u Europi

Poražavajući podaci ruske invazije na Ukrajinu: Ubijeno najmanje 500 djece, više od 1000 ozlijeđenih

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Najmanje 500 djece ubijeno je dosad u ruskoj invaziji na Ukrajinu, koju je pokrenula Moskva prije više od 17 mjeseci, rekli su u nedjelju ukrajinski tužitelji.

Tužiteljstvo u Kijevu je objavilo da je još 1100 djece zadobilo ozljede različitih stupnjeva te da će stvaran broj vjerojatno biti i veći s obzirom na to da vlasti nastavljaju s istragom broja žrtava u ratnoj zoni i na područjima koja je Ukrajina oslobodila kao i u regijama koje su okupirale ruske vojne snage.

Pročitajte i ovo Vasilis Noulezas "U OPASNOSTI SU" Odvjetnik uhićenih navijača: "Policija ima snimku ubojstva i nož. A reći ću vam još nešto neobično, nije me strah..."

Broj poginule i ozlijeđene djece najveći je u istočnim regijama Donjecka i Harkiva blizu bojišnice, a slijede ih glavni grad Kijev i Herson u južnoj Ukrajini.

Vlasti tvrde da je u petak u raketnom napadu u zapadnoj Ukrajini ubijen osmogodišnjak.

Pročitajte i ovo Nizama Hećimović stavičan zločin Teta ubijene Nizame otkrila je što je prethodilo strašnom pokolju: "Kod mene se skrivala s djetetom, a onda je došao na vrata..."

Ukrajinsko pravosuđe vodi evidenciju o civilnim žrtvama rata koji je u veljači prošle godine pokrenula Rusija, a prikuplja i dokaze koji bi se mogli upotrijebiti u sudskim procesima tijekom kojih će se utvrđivati odgovornost ruskih vojnika za ratne zločine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene