Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebno opremljene letjelice

Ljude u kućama će špijunirati iz zraka...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplovi na kojima su ugrađene termalne kamere pomoći će u traganju za osobama koje žive u ilegalnim nastambama u Velikoj Britaniji.

Tisuće imigranata živi ilegalno u straćarama na području Velike Britanije, a vlasti su im odlučile stati na kraj nadzorom iz zrakoplova opremljenima termalnim kamerama, objavio je Daily Mail.

Pročitajte i ovo Zrakoplovna nesreća u Argentini Dvije osobe poginule VIDEO Srušio se borbeni avion: Pilot pokušao izvesti vratolomiju, a onda je sve krenulo nizbrdo Lufthansa avioni preusmjeravanje aviona Drama iznad BiH: Zrakoplov Lufthanse proglasio izvanredno stanje i prisilno sletio u Zagreb

>> Termalna kamera otkrila je policiji kako se osumnjičeni skrivao

Vjeruje se kako samo na području Berkshirea živi oko 3.000 ljudi u nesigurnim straćarama u kojima često nema grijanja niti tekuće vode.

Kako bi ih se pronašlo, vlasti su potrošile 24.000 funti (oko 200.000 kuna) na letjelice pomoću kojih će napraviti preciznu 3D kartu svake zgrade u Berkshireu.

Avion koji je opremljen termalnom kamerom, moći će detektirati toplinu iz nastambi koje će snimati, i tako ustanoviti nalaze li se u njima ljudi. Potom će se napraviti lista sumnjivih nastambi.

Mnogi stanarinu plaćaju 100 funti tjedno (oko 800 kuna) kako bi živjeli u straćarama sagrađenima od jeftinog materijala, koje nisu prošle sigurnosne inspekcije te u njima nije provedena struja niti voda.

U samo dva sata leta i tek dijela pregledanog područja, otkriveno je 210 sumnjivih ilegalnih nastambi. Vlasnici ovih objekata u kojima se nalaze stanari bit će kažnjeni visokim novčanim kaznama, a stanovnici straćare bit će izbačeni. U ekstremnim slučajevima, straćare će bit i srušene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene