Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Političari vladajuće demokršćanske Unije CDU/CSU oštro su odbacili prijedlog ljevičarskog premijera savezne pokrajine Tiringije Bode Ramelowa za legalizacijom i integracijom stranaca koji ilegalno žive u Njemačkoj.


Političari vladajuće demokršćanske Unije CDU/CSU oštro su u ponedjeljak odbacili prijedlog ljevičarskog premijera savezne pokrajine Tiringije Bode Ramelowa za legalizacijom i integracijom stranaca koji ilegalno žive u Njemačkoj.

Vezani članci Ilustracija Sve je više djece pogođene virusom koji je mirovao u koroni: "Gotovo da nema slobodnog krevetića, obitelji spavaju na ležajevima u hitnoj" Ilustracija Iz muzeja ukradeni zlatnici vrijedni više milijuna eura: "Bojimo se da će keltski novčići biti pretopljeni"

"Ja sam zaista zaprepašten ovim zahtjevom. Davanje prava boravka nakon godina boravka u Njemačkoj bi pogodovalo samo onima koji godinama skrivanjem svog identiteta i obmanjivanjem vlasti produljuju svoj boravak u Njemačkoj", rekao je unutarnjopolitički glasnogovornik zastupničkog kluba Unije CDU/CSU u Bundestagu Stephan Mayer u razgovoru za javni servis NDR.

Premijer savezne pokrajine Tiringije Bodo Ramelow (Ljevica) je prije toga u razgovoru za dnevnik "Die Welt" zatražio legalizaciju boravišnog statusa za oko 200.000 ilegalnih stranaca koliko ih, po njegovim informacijama, živi u Njemačkoj.

"Ti su ljudi lake žrtve za kriminalce", rekao je Ramelow. On je istodobno zatražio i pravo boravka za one tražitelje zahtjeva za azilom za koje se odluka o pružanju azila čeka godinama i koji su "u Njemačkoj pustili korijene".

Mayer smatra da bi upravo takve osobe "što prije" trebalo protjerati iz Njemačke.
"Ispravno bi bilo da sve oni koji su dužni napustiti zemlju na najbrži mogući način protjeramo iz Njemačke", kaže Mayer. On smatra "potpuno pogrešnim" pristup po kojem bi svim izbjeglicama koje dulje od dvije godine borave u Njemačkoj trebalo dodijeliti boravišnu dozvolu.

"Ovakav pristup bi privukao dodatne tražitelje azila u razmjerima koje je nemoguće procijeniti", zaključio je Meyer. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju