Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva puta bila na carskom rezu

Nakon šest godina otkrila kako je kirurg u njoj zaboravio dva predmeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije kirurške spužve ostale su abdomenu pacijentice iz Japana najmanje 6 godina nakon operacije, javlja New England Journal of Medicine.

Neimenovana 42-godišnja pacijentica javila se liječniku zbog problema s nadutošću. CT abdomena pokazao je dvije mase s pričvršćenim nitima.

Pročitajte i ovo Japanski tenkovi na vojnoj vježbi Jačanje suradnje Dramatično upozorenje: "Svijet je na povijesnoj prekretnici, nadam se da će Amerika to razumjeti" Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan

Kirurški zahvat laparatomije potvrdio je prisutnost dvije spužve od gaze koje su bile pričvršćene za pacijentičin omentum – nakupinu tkiva koja povezuje trbuh s ostalim abdominalnim strukturama i debelim crijevom.

Autori članka zaključili su kako su spužve vjerojatno ostavljene nakon carskog reza. Pacijentica je naime dva puta bila na carskom rezu, prije 6 i 9 godina, a nije poznato nakon kojeg su zahvata spužve ostale u abdomenu, javlja CNN.

„Pacijentica je dva puta bila na carskom rezu u istoj ginekološkoj klinici. Iako je kirurgu rekla kako su nakon operacije u abdomenu liječnici u njoj ostavili strana tijela, kirurg nije htio priznati pogrešku zbog nedostatka dokaza“, kaže Dr. Takeshi Kondo, liječnik opće prakse na Sveučilišnoj bolnici u Chibi i glavni autor izvješća.

Nakon što su spužve uklonjene, simptomi su se povukli te je pacijentica nakon pet dana otpuštena iz bolnice.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene