Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najnoviji slučaj stravičan

Liječnici u šoku: 50 beba rođenih s deformacijama u posljednje dvije godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južnoafrička republika u posljednje dvije godine bilježi porast beba rođenih s deformacijama.

Najviše je pogođena provincija Eastern Cape. 'Bilježimo 50 slučajeva deformacija kod beba u posljednje dvije godine', rekao je za južnoafričku novinsku agenciju SAPA glasnogovornik provincije East Cape, Sizwe Kupelo. 'Zasad nemamo dokumentiran uzrok tih deformacija', dodao je.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Konvencija o genocidu Južna Afrika optužuje Izrael za genocid nad Palestincima pred UN-ovim sudom: "To je vidljivo iz načina na koji se vodi napad" Ilustracija tragedija u azerbajdžanu Horor u rodilištu: U požaru smrtno stradale četiri bebe

Kupelo se osvrnuo i na najnoviji takav slučaj, koji se dogodio u okružnoj bolnici Dr. Malizo Mpehle u gradu Tsolou, gdje je rođena djevojčica s bizarnim deformacijama. 'Rođena je s malim penisom na čelu i okom na čelu. Rođena je i bez nosa i očiju, a na mjestima gdje su trebale biti oči, nalazila se samo koža', opisao je Kupelo.

Djevojčicu je rodila 16-godišnja majka, a nesretno dijete, koje je rođeno prošle subote, umrlo je idućeg dana.

U posljednjih 18 mjeseci, rođeno je čak pet parova sijamskih blizanaca, a zabilježeni su i slučajevi beba rođenih sa srcem ili mozgom izvan tijela, beba s dva penisa ili četiri noge.

Kupelo smatra kako je krajnje vrijeme da se provede studija i pronađu odgovori na pitanje što uzrokuje te deformacije kod novorođene djece. Svaki pokušaj tamošnjih liječnika da spase tako rođenu djecu, u pravilu je završavao smrću bebe rođene s deformacijom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene