Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otvorena vrata

Libija pozvala sirijske pobunjenike da otvore ured u Tripoliju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libija će dopustiti sirijskom oporbenom Nacionalnom vijeću da otvori ured u Tripoliju, rekao je čelnik libijskih prijelaznih vlasti Mustafa Abdel Džalil televiziji Al Jazeera u srijedu.

‘Spremni smo dopustiti našoj braći u sirijskom Nacionalnom vijeću da otvore ured, ne veleposlanstvo, u Tripoliju’, rekao je Abdel Džalil u razgovoru za Al Jazeeru. ‘Mi podržavamo sirijski narod i njihove težnje’.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste zabrinutost "To je kotao koji svakog trenutka može eksplodirati": Zlokobna upozorenja dužnosnika EU-a Rat u Siriji (Foto: AFP) Odlaze u Idlib Sirijski pobunjenici povlače se sa sjeveroistoka Damaska

Sirija: 26. veljače referendum o nacrtu ustava

O nacrtu ustava koji je pripremilo povjerenstvo osnovano u tu svrhu glasovat će se na referendumu koji će se 26. veljače provesti u Siriji, priopćila je  službena agencija Sana.

‘Predsjednik Bašar al-Asad donio je uredbu kojom se referendum o nacrtu sirijskog ustava saziva za nedjelju 26. veljače’, ističe Sana. Asad je u siječnju najavio da će se referendum održati početkom ožujka.

>> Sirijske snage nastavile bombardirati Homs

Povjerenstvo za pripremu teksta nacrta želi ograničiti predsjednički mandat na dva sedmogodišnja razdoblja, piše dnevnik Al-Vatan blizak vlasti, ne navodeći hoće li ta izmjena vrijediti za Asada kojemu drugi mandat istječe 2014.

U pobuni protiv režima koja traje skoro godinu dana poginulo je, po podacima UN-a, najmanje 6.000 osoba. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene