Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužuje saveznike za borbu na strani pobunjenika

Libija: Gotovo 100 civila ubijeno u zračnim udarima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libija je priopćila da je u pet dana zračnih udara ubijeno gotovo stotinu civila i optužila je zapadnjačke vlade da se bore na strani pobunjenika.

Musa Ibrahim, vladin glasnogovornik, također je rekao da libijska vlada vjeruje da zapadne snage planiraju napasti mrežu televizijskih odašiljača, moguće kasnije u četvrtak.

'Ovo što se sada događa je to da se zapadne vlade bore na strani pobunjenika. To nije odobreno u rezoluciji UN-a', kazao je on u izjavi za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju pravo na žalbu Libijski sud osudio na smrt Gadafijeva sina i 8 suradnika bivšeg diktatora Slika nije dostupna Gadafijeva djeca Nogometni playboy i političar: Počelo suđenje sinovima diktatora

>> Francuzi iznad Libije oborili jugoslavenskog Galeba!

'Dobili smo obavještajne informacije da će naša odašiljačka i komunikacijska mreža biti meta zračnih udara, moguće noćas... To će biti, ako se dogodi, vrlo nemoralno i ilegalno. To su civilni ciljevi'.

Po njegovim riječima, gotovo stotinu civila je poginulo u zračnim udarima. Zapadni vojni dužnosnici odbacuju navode o ubijenim civilima u operaciji zone zabrane leta nad Libijom i zaštite civila od vladinih snaga.

'Mi smo održali svoju riječ. Na snazi je primirje. Mi samo odgovaramo na zračne udare, što je naše pravo, a pobunjenici na istoku zemlje napadaju našu vojsku pod okriljem zračnih udara', ustvrdio je Ibrahim. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene