Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogodila obiteljsku kuću

Libanonska raketa pala na domaće tlo i ubila Libanonku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raketa je ispaljena u nedjelju kasno navečer, a pogodila je obiteljsku kuću u selu nedaleko od libanonsko-izraelske granice.

Libanonska raketa koja je ispaljena prema Izraelu nije preletjela granicu između Libanona i Izraela, nego je pala na libanonsko tlo i ubila Libanonku, izvijestio je libanonski vojni dužnosnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija novinara u ratom pogođenom području Analizirana audio snimka Izraelski tenk napao novinare u Libanonu: Izvješće otkriva šokantne detalje Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 1 Izrael odgovorio Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo: Ne zna se ima li ranjenih

Pokušaj napada, javlja AP, dogodio se gotovo dva tjedna nakon što su dvije libanonske rakete pale na teritorij židovske države prvi put u posljednje dvije godine.

Raketni napadi naglasili su sve veću zabrinutost da bi se sukobi u Siriji mogli proširiti i na okolne zemlje.

Raketa je ispaljena u nedjelju kasno navečer iz sela Majdal Silim na jugu Libanona, a pogodila je obiteljsku kuću u Houli, selu nedaleko od libanonsko-izraelske granice.

Rano jutros najmanje četiri ratna zrakoplova nadletjela su južni Libanon i glavni grad Beirut. Izraelski ratni zrakoplovi i bespilotne letjelice često nadlijeću Libanon, ali još uvijek nema izvješća jesu li jutrošnji letovi povezani sa sinoćnjim incidentom.

Stanje na južnoj granici napeto je, ali još uvijek tiho još od kada se Hezbollah sukobio s izraelskim snagama 2006. Tijekom 34 dana borbe Izrael je bombardirao Hezbollahova uporišta u Libanonu, a militanti su zasuli sjever Izraela s gotovo 4000 raketa.

Gotovo 1200 Libanonaca i 160 Izraelaca ubijeno je u sukobu koji je završio primirjem koje je potaknuo UN zbog kojega su tisuće libanonskih vojnih trupa i međunarodnih mirotvoraca poslane na jug Libanona kako bi se spriječili ponovni sukobi. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene