Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika potraga

''Čudovište iz Hornbachseea'': Misteriozni grabežljivac proždire mlade labudove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lov na misterioznog grabežljivca kojega lokalno stanovništvo optužuje da proždire labuđi podmladak na jezeru blizu grada Karlsruhea i u subotu je bio neuuspješan, unatoč tomu što se potrazi odazvao velik broj mještana.

"Pronašli smo jednu vrstu slatkovodne ribe, no nije riječ o grabežljivoj ribljoj vrsti", rekao je lokalni zaposlenik, dodavši da je sljedeći potez vlasti isušivanje jezera.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Izrael bombardirao Rafu - 2 Na najvišem sudu UN-a Velesilu teško optužili i traže hitne mjere: "Time su omogućili genocid..."

Grabežljivac kojega mjesni mediji nazivaju "Čudovištem iz Hornbachseea" već mjesecima napada obitelji labudova i ostale životinje koje žive na jezeru i blizu njega. Neki sumnjaju da je riječ o divovskome somu ili sličnoj ribljoj vrsti.

Oko 500 amatera i profesionalnih ribara u subotu se dalo u veliku potragu. Spektakl su, po pisanju mjesnih medija, sa zanimanjem pratili i labudovi.

Profesionalci su rekli da, po broju ulovljenih riba u jezeru, nema nikakve grabežljive riblje vrste, no da kane isušiti jezero ako predatora ne pronađu u dogledno vrijeme. Ihtiolog koji je sudjelovao u potrazi vjeruje da bi glavni krivac za nagli nestanak labuđih ptića mogle biti i lisice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene