Ilustracija: Labudovi (Foto: Pixsell)
Ilustracija: Labudovi (Foto: Pixsell)

Lov na misterioznog grabežljivca kojega lokalno stanovništvo optužuje da proždire labuđi podmladak na jezeru blizu grada Karlsruhea i u subotu je bio neuuspješan, unatoč tomu što se potrazi odazvao velik broj mještana.


"Pronašli smo jednu vrstu slatkovodne ribe, no nije riječ o grabežljivoj ribljoj vrsti", rekao je lokalni zaposlenik, dodavši da je sljedeći potez vlasti isušivanje jezera.

Grabežljivac kojega mjesni mediji nazivaju "Čudovištem iz Hornbachseea" već mjesecima napada obitelji labudova i ostale životinje koje žive na jezeru i blizu njega. Neki sumnjaju da je riječ o divovskome somu ili sličnoj ribljoj vrsti.

Oko 500 amatera i profesionalnih ribara u subotu se dalo u veliku potragu. Spektakl su, po pisanju mjesnih medija, sa zanimanjem pratili i labudovi.

Profesionalci su rekli da, po broju ulovljenih riba u jezeru, nema nikakve grabežljive riblje vrste, no da kane isušiti jezero ako predatora ne pronađu u dogledno vrijeme. Ihtiolog koji je sudjelovao u potrazi vjeruje da bi glavni krivac za nagli nestanak labuđih ptića mogle biti i lisice. (Hina)