Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijesni na turske novine

Kurdi demantiraju primirje: Lažu! Vode psihološki rat protiv nas!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turske su novine objavile da bi se kurdski militanti za koji dan trebali povući u Irak te da će uskoro doći do uspostave primirja između njih i vlasti u Ankari, no Kurdi to oštro opovrgavaju.

Kurdski militanti u četvrtak su objavili kako su informacije o tomu da će se njihove snage povući s turskog teritorija do kurdske Nove godine 21. ožujka, u okviru mirovnog procesa kojim treba završiti dugogodišnji sukob, "laži" i dio "psihološkog rata".

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak Ilustracija Bombaški napad Racije širom Turske: Uhićeno 145 osoba osumnjičenih za povezanost s kurdskim militantima

U priopćenju Radničke partije Kurdistana (PKK) također stoji da su izvješća medija prema kojima Ankara pregovara s militantima na sjeveru Iraka - neistinita.

>> Pariz: Hicima u glavu ubijene dvije kurdske političarke i jedna aktivistica

Turski dnevni list Sabah, blizak vladi, objavio je u četvrtak da bi povlačenje gerilaca PKK s jugoistoka Turske na sjever Iraka, gdje se nalazi glavnina njihovih snaga, trebalo biti provedeno od početka ožujka do 21. u mjesecu.

"Priče o ovom pitanju također su izmišljene", stoji u priopćenju PKK te se dodaje da je riječ o "psihološkom ratu čiji je cilj manipulacija".

U sukobu koji traje od 1984. poginulo je 40.000 ljudi. Turski dužnosnici od kraja 2012. vode pregovore sa zatvorenim čelnikom PKK Abdulahom Ocalanom, a očekuje se da će on u idućih 10 dana pozvati militante da proglase primirje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene