Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na američki način

Kupite vozilo i na poklon dobijete kalašnjikov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodavači pick-up vozila u SAD-u kupcima nude zanimljiv poklon za svako kupljeno vozilo, ni više, ni manje nego automatska puška AK-47 kalašnjikov.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

Ipak, to nije novitet u promociji prodaje vozila u SAD-u, a pogotovo ne u mjestu Butler u Kanzasu, čiji je slogan 'Guns, God, Guts and American Pick-Up Trucks'. Prošle godine bila je slična promocija, zbog koje je prodaja pick-upova porasla za 35 vozila u jednom mjesecu, samo zato što se uz njih dobio pištolj na poklon, piše Daily Mail.

'Mi osjećamo kako se imamo obavezu zaštititi, jer se posvuda nalaze sumnjive osobe pa je ne pribjegavanje osobnoj zaštiti krajnje neodgovorno ponašanje', kaže 49-godišnji vlasnik Mark Muller. 'Imam ih sve, kalašnjikove, AR 15-ice, sačmarice, pištolje, baš sve. Ne nosim oružje jer sam zao, već zato jer živim dovoljno dugo da sam bio svjedok zla koje se događa', istaknuo je Muller.

Dodao je kako je već jednom morao obraniti obitelj od napadača te kako bi isto učinio opet, no bez oružja i u dobi od 65 godina, to bi bilo iznimno teško. 'Oružje odlično nadomješta takve slabosti', zaključio je. Posjetitelji na internetskim stranicama njegove tvrtke podijeljeni su u mišljenju, od onih koji odobravaju i pozdravljaju takvo 'unapređenje' prodaje do onih koji Mullerove nazore nazivaju seljačkim, luđačkim i južnjačkim načinom razmišljanja.

Biste li kupili vozilo uz koje je poklon vatreno oružje?

  • Da, odmah
  • Ne znam, to mi ne zvuči legalno
  • Ne, a prodavača bih prijavio

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene