Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Barack Obama, još uvijek aktualni američki predsjednik, za par dana mora iseliti iz Bijele kuće. No, ostat će živjeti u Washingtonu, u "kućici" vrijednoj više od 6 milijuna dolara.


Obama je već ranije rekao kako će on i njegova obitelj ostati u Washingtonu tako da je njegova mlađa kći Sasha može završiti školu. I tako će i biti, ostaju u "susjedstvu".

U petak 20.1.2017. na portalu DNEVNIK.hr uživo gledajte inauguraciju Donalda Trumpa. U Washingtonu se očekuje do 900.000 ljudi, a čitavi događaj osiguravat će gotovo 30.000 pripadnika snaga sigurnosti. Sve pratite UŽIVO na DNEVNIK.hr.

Vezani članci Vatrogasci gase požar na kući u Sesvetama u koju je tijekom nevremena udario grom - 1 VIDEO Vatrogasci izašli na teren: Nevrijeme pogodilo Zagreb, grom udario i zapalio kuću u Sesvetama Lepa Brena (Foto: Instagram) Lepa Brena otvorila vrata svog luksuznog doma u elitnom dijelu Beograda: "Kao kraljica u dvorcu"

Barack Obama i supruga Michelle će unajmiti "kućicu" od 760 metara kvadratnih. Ima 9 spavaćih soba od kojih svaka ima kupaonicu. Imanje se nalazi u četvrti Kalorama, a izgrađeno je 1928. godine. U svibnju 2015. godine kuća je prodna za 5,3 milijuna dolara, a danas se njezina vrijednost procjenjuje na 7 milijuna dolara

U vlasništvu je Joea Lockharta, državnog tajnika u administraciji Billa Clintona i njegove supruge Giovanne Gray Lockhart, urednice časopisa Glamour u Washingtonu. Nalazi se u blizini škole Sidwell Friends koju pohađa Sasha Obama.

Kako izgleda iznutra možete pogledati ovdje na fotografijama i u priloženom videu. 

 

Svaki dan do subote, 21. siječnja, gledatelji će u Dnevniku Nove TV moći pratiti javljanja Ivane Petrović, urednice vanjske politike informativnog programa Nove TV, koja će uživo iz Washingtona donositi najsvježije informacije i dojmove o pripremama i samoj inauguraciji.