Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadali pobunjenike

Krvavi petak: Zračnim napadom ubili najmanje 52 civila, među njima 7 djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Deseci civila izgubili su živote u jučerašnjem napadu koalicije na Siriju.

Najmanje 52 civila smrtno je stradalo u zračnim napadima međunarodne koalicije u Siriji, koja se ondje bori protiv džihadista IS-a, izvijestio je u subotu Sirijski opservatorij za ljudska prava, nevladina organizacija sa sjedištem u Londonu.

Pročitajte i ovo Dvojica muškaraca poginula u slijetanju quadom u rijeku Bednju - 3 Tragedija Varaždinske Toplice nakon pogibije bratića zavijene u crno: "Alen je iza sebe ostavio zaručnicu, a Goran je živio s majkom" Potres u Turskoj: Ilustracija - 6 Pola milijuna ljudi evakuirano Strašni podaci: U potresu u Turskoj i Siriji više od 50.000 poginulih

U priopćenju Opservatorija stoji i da je još najmanje 40 civila, među kojima ima i djece, zadobilo respiratorne probleme nakon napada plinovitim klorom kojim su snage režima napale dva pobunjenička uporišta na sjeverozapadu zemlje.

VIDEO Vojska islama: Oni idu na Islamsku državu, financira ih Saudijska Arabija

"Koalicijski napadi izvedeni su u petak na selo Birmale u pokrajini Alep. Pritom je smrtno stradalo 52 ljudi, među kojima je i sedmero djece", rekao je šef opservatorija Rami Abdel Rahma, dodavši da se trinaest osoba smatra nestalima.

Glasnogovornik zapovjedništva američkih vojnih snaga na Bliskom istoku (Centcom), pukovnik Patrick Ryder za AFP je rekao da SAD "ne raspolaže nikakvim informacijama o smrti civila u napadima, no da će navode istražiti".

Opservatorij je priopćio da je koalicija dosad u zračnim vojnim napadima u Siriji ubila više od 2000 osoba, među kojima je oko 1900 džihadista. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene