Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demonstracija sile

VIDEO Vojska islama: Oni idu na Islamsku državu, financira ih Saudijska Arabija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Vojska islama' održala je najveću vojnu paradu kakva nije viđena još od Sirijske revolucije.

'Vojska islama' na impresivnoj je paradi pokazala svu svoju snagu. Riječ je o militantnoj skupini, Jaysh Al-Islam koja se u Siriji bori i protiv Islamske države (ISIS) i protiv režima predsjednika Bašara al-Asada. 'Vojsku islama' s milijunima dolara financira Saudijska Arabija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

Stoga i ne čudi što vojska raspolaže s moćnim vojnim arsenalom. Na videu koji je objavljen prikazana je parada u kojoj je sudjelovalo 1700 dobro opremljenih vojnika, flota tenkova te posebno obučeni specijalci - komandosi. Procjenjuje se da 'Vojska islama' ima čak 25 tisuća vojnika iz 60-ak pobunjeničkih frakcija koje djeluju u Siriji, piše Daily Mail.

Islamska država ubila pet novinara libijske televizije

Osnovana je 2011. godine kada je frakcije pod jedan krov odlučila ujediniti Saudijska Arabija u strahu od rastućeg terorizma Al-Kaide i Islamske države. Jaysh al-Islam vodi šeik Zahran Aloush koji je najjači pobunjenički vođa na područjima u Siriji koje više ne kontrolira Bašar al-Asad.

Šeik se vojnicima na paradi obratio sljedećim riječima:

'Legije mudžahedina danas su spremne podići zastavu Alaha i slijedeći njegove riječi boriti se i braniti njegovu vjeru. Znamo da nas čeka rad ako pobijedimo ili umremo u časnoj borbi. Zato, neka vam Alah da snagu i povedite džihad u ime Boga svog!'


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene