Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kriza u Ukrajini: Rok za koaliciju do 7. listopada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko je objavio da će u utorak obaviti konzultacije s parlamentarnim skupinama, što je prema ustavu obavezna etapa prije raspuštanja parlamenta.

'Odredio sam konzultacije za 7. listopada, što je zadovoljenje uvjeta nakon kojeg predsjednik ima zakonsko pravo raspustiti parlament', rekao je Juščenko tijekom posjeta zapadu Ukrajine, priopćio je njegov ured.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Slika nije dostupna Dogovorili se Predsjednik i premijerka Ukrajine opet u koaliciju

Predsjednik Juščenko nije ništa rekao o koaliciji njegove stranke Naša Ukrajina s blokom premijerke Julije Timošenko, koja se raspala prije mjesec dana, a napori da se pomire suprotna stajališta dosad nisu urodili plodom.

Prema agenciji Ria Novosti, Timošeko smatra da predsjednik može raspustiti parlament tek 16. listopada, mjesec dana nakon informiranja o raspadu parlamentarne prozapadne koalicije Timošenko-Juščenko.

Koalicija se raspala nakon što su zastupnici odani Juliji Timošenko izglasali zakon kojim se smanjuju ovlasti predsjednika.

Sadašnji saziv ukrajinskog parlamenta je izabran na prijevremenim izborima 30. rujna 2007. na kojima je tijesno pobijedila prozapadna struja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene