Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 25 ljudi je poginulo u ponedjeljak Pojasu Gaze u nastavku zračnih udara izraelskih snaga koje kažu da je njihova svrha zaustaviti raketne napade na Izrael, javio je u ponedjeljak BBC.


Od srijede su poginula 94 Palestinca i tri Izraelca u novoj eskalaciji nasilja. Među njima je devetoro članova jedne obitelji u Gazi koja je očito u nedjelju ubijena pogreškom.

Izraelske snage su priopćile da su gađale oko 80 lokacija samo tijekom noći na ponedjeljak, među kojima zgrade militanata, skladišta oružja i policijske postaje. Od srijede su ukupno gađali 1350 lokacija.

Vezani članci U Gazi uništene stotine zgrada Uništene ceste, zgrade, stotine mrtvih: Izrael kaže da nema roka za završetak sukoba - ''Ne stojimo sa štopericom. Želimo postići ciljeve'' Sukobi u Gazi ne prestaju Svjedoci o užasu u pojasu Gaze: "Ovo što proživljavamo je nešto najgore što se može dogoditi ljudskom biću. Te scene ne možeš ni zamisliti dok ih ne vidiš"

>> Izraelsko-palestinski sukob ne jenjava, poginulo devetero djece

Militanti su u ponedjeljak iz Gaze ispalili 32 rakete na Izrael, a jedna od njih je pogodila školu u izraelskom gradu Ashkelonu, ali nije bilo žrtava. Od početka sukoba palestinski militanti ispalili su 877 raketa prema Izraelu, od kojih je izraelskim proturaketnim sustavom oboreno njih 307. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook