Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sarajka bila u pravu?

Krije li ovaj otočić usred Indijskog oceana tajnu nestalog Boeinga?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je prošli tjedan jedna Sarajka izašla u javnost sa svojom teorijom kako nestali Boeing nije na dnu oceana nego na jednom otoku u Indijskom oceanu, pojavilo je još nekoliko sličnih teroija.

Nova teorija o nestalom Boeingu 777 - zrakoplov, kao i putnici, nalaze se na otočiću Diego Garcia, smještenom 3600 kilometara od istočne obale Afrike i 4700 kilometara sjeverozapadno od Australije. Na njemu se nalazi američka vojna baza s 1700 vojnika i 1500 civilnih zaposlenika vojske. Domaćeg stanovništva na otoku nema otkako su 1971. godine prisilno preseljeni na Mauricijus i na Sejšele.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ilustracija nove sumnje Avion s leta MH370 nestao prije gotovo 10 godina: "Vjerujem da cijelo vrijeme tražimo na krivom mjestu"

Zagovornici ove teorije pozivaju se na dva argumenta. Prvi argument - pista vojne baze na Diego Garciji bila je programirana u kućni simulator leta pilota Zaharije Šaha, piše Courier Mail.

Sarajka tvrdi da zna gdje je nestali Boeing

Drugi argument - pojavila se informacija da je jedan od putnika, inače IBM-ov programer Phillip Wood, navodno je poslao SMS poruku sa svog mobitela kojeg nekako uspio sakriti. U poruci se navodno nalazila i fotografija ali i GPS lokacija koja je bila iznenađujuće blizu otoka Diego Garcija. Prema Woodovim navodnim informacijama, putnici su oteti, drogirani te ih čuva nepoznato vojno osoblje.

Ova teorija ide u prilog i tvrdnjama jedne Sarajke koja se već godinama bavi proučavanjem neobičnih pojava i fenomena diljem svijeta, a koja je prošli tjedan tvrdila kako 'sva njena proučavanja ovog misterija, jedinstvenog do sada u svijetu, pokazuju da je zrakoplov 'živ i zdrav' stigao na jedan otok na Maldivima koji je pod kontrolom neki svjetskih sila'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene