Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trupla u školama

Ne mogu kremirati 10.000 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Procjenjuje se da je u japanskom gradu Ishinomaka poginulo oko 10 000 ljudi, što je veliki problem za gradske vlasti koje tijela stradalih moraju u kratkom roku kremirati.

Kuda s truplima poginulih, pitanje je koje trenutno najviše muči vlasti grada Ishinomaki, piše Guardian. Gradonačelnik Etsuro Kitamara kaže kako je poginulih u tsunamiju koji je razorio grad oko 10 000. 

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo"

Iako je kremiranje u Japanu tradicionalno, to u ovoj situaciji nije opcija. 'Naš grad ima samo jedan krematorij, što znači da u danu možemo kremirati 18 tijela. Kako imamo 10 000 poginulih, znači da bi u danu trebali kremirati 500 tijela', zaključio je gradonačelnik. 

>> VIDEO: Loše vrijeme otežava spašavanje

>> UŽIVO: Strah od nove lančane reakcije nuklearnih incidenata

Dodao je kako se još uvijek ne zna što je s 20 000 stanovnika koji žive u obalnim područjima. 'Ne znamo sa sigurnošću jesu li oni mrtvi. Nadamo se da su se uspjeli spasiti, no nade su sve manje i manje, vjerojatno su poplavljeni', rekao je Etsuro Kitamara.

Lokalne škole postale su mrtvačnice, a iako su temperature niske, trupla tamo neće moći još dugo biti. Gradske vlasti razmatraju opciju masovnog kremiranja. No, najviše se strahuje za preživjele stanovnike japanskog grada, kojima ponestaje hrane, vode i goriva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene