Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Uhvati me, ako možeš'

Krao identitete, zaposlio se kao stjuard i obletio svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ilegalno je boravio u SAD-u, preuzeo je identitet muškarca iz New Yorka i zaposlio se kao stjuard u zrakoplovnoj kompaniji kako bi obletio svijet. Vlasti su ga uhitile i sudi mu se za šest slučajeva krađe identiteta.

Jophan Porter, 38-godišnjak, bio je pravi misterij za sve oko sebe, a nakon što je preuzeo identitet Anthonija Fraira iz New Yorka, zaposlio se kao stjuard u American Eagle Airlinesu te obletio svijet.

Pročitajte i ovo Avion na pisti u Miamiju nekoliko ozlijeđenih VIDEO Avion pun putnika doživio nesreću pri slijetanju, prošao kroz toranj pa se zapalio: "Bilo je užasno..." Slika nije dostupna nevjerojatna nesreća VIDEO Helikopter se srušio među kupače na prepunoj plaži: Dvije osobe završile u bolnici

Porter je rodom iz Gvajane, no prilikom pojavljivanja na sudu u Miamiju, branio se šutnjom. Policija i FBI su ga uhitili pri povratku iz Londona u SAD, a sa sobom je imao lažnu putovnicu, osobnu iskaznicu i nekoliko vozačkih dozvola, prenosi Reuters.

'Odbio je reći tko je, zašto je to napravio i zašto je baš odabrao posao stjuarda u zrakoplovnoj kompaniji, što predstavlja višestruki rizik za mnoge. Gospodin Porter predstavlja i rizik za letove, jer nitko ne zna njegov pravi identitet. Tek ga je FBI uspio identificirati, nakon uzimanja otiska prstiju', rekao je na sudu tužitelj.

Sudac je sve uzeo u obzir i odredio jamčevinu za Portera na visokih milijun dolara. Za njega letenja više neće tako skoro biti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene