Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobičan prizor

Kosovski premijer povećao si plaću jer mu trebaju kravate, na poslu ga dočekalo iznenađenje

Neobičan prizor u Prištini (Foto: Dnevnik.hr)
Neobičan prizor u Prištini (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Neobičan prizor u Prištini (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Neobičan prizor ovih je dana osvanuo ispred zgrade vlade u Prištini. Na ogradi je nekoliko stotina kravata i košulja. Prosvjed je to zbog odluke kosovskog premijera Ramusha Haradinajda mu se udvostruči plaća, pa sada iznosi gotovo 3 tisuće eura.

Pri tome je kao razlog naveo kako mu za svakodnevni posao trebaju nove kravate i košulje. Plaća se povećava i za druge visokopozicionirane državne djelatnike, zbog čega prosvjeduju stanovnici jedne od najsiromašnijih europskih zemalja.

Pročitajte i ovo Mama's - 1 Miran prosvjed Maštovit odgovor na crveno svjetlo iz EU-a: Vlasnik restorana u Prištini uveo vize veleposlanicima Unije Andrija Jarak i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Vučić ide u UN Reporteri Nove TV iz Prištine i Beograda: Na Kosovu nije zabilježen ni najmanji incident, u Srbiji se prosvjeduje

"Prije tjedan dana kosovski je premijer rekao kako mu je potrebno povećati plaću. Jedan je od razloga kako bi kupio košulje i kravate. Mi smo pokrenuli inicijativu da dobri ljudi daruju svoje košulje i kravate kako bi ih poslali premijeru. Dok god mu treba pomoć naroda, imat će je. Dovoljno je da smanji svoju plaću jer ćemo mu za ovako neophodne stvari uvijek biti spremni pomoći. Cilj nam je prikupiti 365 kravata kako bi imao jednu za svaki dan. Trebaju mu različite kravate za svaki sastanak, čak i za sastanke s djecom ima posebne kravate“, kaže Kushtrim Mehmeti iz nevladine organizacije Iza zidova.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene