Neobičan prizor ovih je dana osvanuo ispred zgrade vlade u Prištini. Na ogradi je nekoliko stotina kravata i košulja. Prosvjed je to zbog odluke kosovskog premijera Ramusha Haradinajda mu se udvostruči plaća, pa sada iznosi gotovo 3 tisuće eura.

Galerija +0 Neobičan prizor u Prištini (Foto: Dnevnik.hr)

Pri tome je kao razlog naveo kako mu za svakodnevni posao trebaju nove kravate i košulje. Plaća se povećava i za druge visokopozicionirane državne djelatnike, zbog čega prosvjeduju stanovnici jedne od najsiromašnijih europskih zemalja.

Vezani članci Marija Zaharova Rusija okrivila EU i SAD za nerede na Kosovu, Zaharova: "Zapadni posrednici prekasno su se sjetili..." Ilustracija NATO pozvao Kosovo da smanji napetost sa Srbijom: "3800 pripadnika KFOR-a će biti na oprezu"

"Prije tjedan dana kosovski je premijer rekao kako mu je potrebno povećati plaću. Jedan je od razloga kako bi kupio košulje i kravate. Mi smo pokrenuli inicijativu da dobri ljudi daruju svoje košulje i kravate kako bi ih poslali premijeru. Dok god mu treba pomoć naroda, imat će je. Dovoljno je da smanji svoju plaću jer ćemo mu za ovako neophodne stvari uvijek biti spremni pomoći. Cilj nam je prikupiti 365 kravata kako bi imao jednu za svaki dan. Trebaju mu različite kravate za svaki sastanak, čak i za sastanke s djecom ima posebne kravate“, kaže Kushtrim Mehmeti iz nevladine organizacije Iza zidova.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju