Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Zbog promjene karaktera posjeta

Kosovski predsjednik otkazao posjet Skoplju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiju otkazao je za sutra planirani službeni posjet Makedoniji na poziv makedonskog predsjednika Đorđa Ivanova jer je makedonska strana promijenila karakter posjeta, priopćio je u srijedu navečer Ured predsjednika Kosova.

'Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiju dobio je 13. svibnja poziv predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova za jednodnevni službeni posjet Makedoniji. U međuvremenu je otkazao posjet jer je makedonska strana promijenila karakter posjeta', stoji u priopćenju, u kojem se ne navode druge pojedinosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Povlačenje osoblja iz veleposlanstva Dačić: "Htjeli smo Makedoniji dati do znanja da znamo što su dogovarali oko Kosova" Slika nije dostupna Državni vrh na nogama zbog Kosova Srbija hitno pozvala diplomate iz Skoplja u Beograd: "Protiv Srbije je izvršeno obavještajno djelovanje"

Mediji u Prištini javili su u srijedu navečer da je Makedonija promijenila karakter posjeta iz državnog u privatni, te da nije predvidjela odgovarajući protokol za predsjednički posjet. Ured makedonskog predsjednika izrazio je žaljenje zbog otkazivanja posjeta, ocijenivši da je 'problem nastao oko nekih pojedinosti ... zato što nisu uspostavljeni diplomatski odnosi između Makedonije i Kosova'.

Iako je prošlo osam mjeseci otkako je Makedonija priznala neovisnost Kosova, ove dvije susjedne zemlje još uvijek nisu uspostavile diplomatske odnose uz obrazloženje službenog Skoplja da će to učiniti kada se nađe najpovoljniji trenutak. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene