Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiju otkazao je za sutra planirani službeni posjet Makedoniji na poziv makedonskog predsjednika Đorđa Ivanova jer je makedonska strana promijenila karakter posjeta, priopćio je u srijedu navečer Ured predsjednika Kosova.


'Predsjednik Kosova Fatmir Sejdiju dobio je 13. svibnja poziv predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova za jednodnevni službeni posjet Makedoniji. U međuvremenu je otkazao posjet jer je makedonska strana promijenila karakter posjeta', stoji u priopćenju, u kojem se ne navode druge pojedinosti.

Mediji u Prištini javili su u srijedu navečer da je Makedonija promijenila karakter posjeta iz državnog u privatni, te da nije predvidjela odgovarajući protokol za predsjednički posjet. Ured makedonskog predsjednika izrazio je žaljenje zbog otkazivanja posjeta, ocijenivši da je 'problem nastao oko nekih pojedinosti ... zato što nisu uspostavljeni diplomatski odnosi između Makedonije i Kosova'.

Vezani članci Slika nije dostupna Dačić: Srbija će razmisliti o makedonskom imenu ako ona glasa za Kosovo u UNESCO-u Slika nije dostupna Srbija hitno pozvala diplomate iz Skoplja u Beograd: "Protiv Srbije je izvršeno obavještajno djelovanje"

Iako je prošlo osam mjeseci otkako je Makedonija priznala neovisnost Kosova, ove dvije susjedne zemlje još uvijek nisu uspostavile diplomatske odnose uz obrazloženje službenog Skoplja da će to učiniti kada se nađe najpovoljniji trenutak. (Hina)