Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovo: Za informacije o odbjeglim zatvorenicima 5.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija na Kosovu ponudila je nagradu od 5.000 eura za informacije o zatvorenicima odbjeglim u subotu iz najvećeg kosovskog zatvora Dubrava kod Istoka, izjavio je glasnogovornik policije Veton Elshani.

Elshani je dodao kako je u neposrednoj blizini zatvora otkrivena i zaplijenjena ogromna količinu ilegalnog naoružanja, među kojima i šest projektila.

Pročitajte i ovo Hrvatska pošta zaposlenicima daje nagradu od 1200 eura Zbog velike fluktuacije Hrvatska pošta nagrađuje poštare i vozače s 1200 eura: Ipak, postoji jedna caka Slika nije dostupna Makedonska policija lovi odbjegle kosovske zatvorenike, KFOR pojačao nadzor granice

U subotu popodne iz zatvora u Dubravi pobjeglo je sedam zatvorenika, osuđenih za različita kaznena djela - ubojstva, pokušaj ubojstva, terorizam, pljačku i otmicu. Elshani je, objavljujući vijest o tome, upozorio da je riječ o naoružanim i opasnim kriminalcima.

Kosovska policijska služba je objavila njihove fotografije zatraživši od građana sve raspoložive informacije te pomoć u njihovu uhićenju. O bijegu iz zatvora obaviještene su i sve policije u regiji od kojih je također zatražena pomoć.

Kosovska policijska služba uhitila je petoricu zatvorskih čuvara, osumnjičenih da su pomagali zatvorenicima u bijegu, a makedonski MUP priopćio je da i Makedonija traži dvojicu od sedam odbjeglih zatvorenika, za kojima je još prije dvije godine raspisana međunarodna tjeralica zbog terorizma i ubojstva.

U subotu je priopćeno da je "tijekom šetnje u paviljonu broj jedan, jedan od zatvorenika uperio pištolj u stražare zatraživši da mu predaju ključeve vrata". Kako se to nije dogodilo, naoružani zatvorenik počeo je pucati na zatvorske čuvare, a pucnjava je trajala sve dok zajedno s ostalom šestoricom nije prešao vanjski zid zatvora. 

Policija smatra da je moguće da su bjegunci imali potporu i izvan zatvorske ograde te da je u blizini zatvora u trenutku bijega bilo "i drugih osoba koje su pucale vatrenim oružjem" na čuvare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene