Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Konzervativci u vodstvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konzervativna oporba vodi na parlamentarnim izborima u Litvi nakon drugog kruga glasovanja u nedjelju, ispred socijaldemokrata na vlasti, pokazali su djelomični rezultati koje je objavilo državno izborno povjerenstvo.

Konzervativci koje predvodi bivši premijer Andrius Kubilius dobili su po završetku dvaju krugova ukupno 44 mjesta od 141 u litavskom parlamentu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova Sveta obitelj Talijanski svećenik postavio neuobičajene jaslice pa razljutio konzervativne stranke i udruge: "Moj stav u skladu je sa stavom pape Franje" Slika nije dostupna Drugi krug Izbori u Litvi: Otvorena birališta, oporba favorit

Socijaldemokrati premijera na odlasku Gediminasa Kirkilasa dobili su 26 mjesta. Za 23 zastupnička mjesta koja se biraju većinskim izbornim sustavom još nisu poznati konačni rezultati. 

>> Litva: Počeli parlamentarni izbori i referendum o NE

U Litvi se 70 od 141 zastupnika bira proporcionalnim, a 71 većinskim sustavom u dvama krugovima. Samo su tri zastupnika izravno izabrana u prvome krugu.

Izbori u Litvi, članici EU-a i NATO-a od 2004., održavaju se u prilikama dvoznamenkaste inflacije i globalne financijske krize koja prijeti gospodarskom rastu i zapošljavanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene