Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvnik na slobodi

Trostruki ubojica, koji je ubio i vlastitu majku, još nije pronađen. Navodno ima popis osoba koje želi likvidirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine ljudi, susjeda i prijatelja okupili su se na sprovodu Suada Sultanića (39) kojeg je u ponedjeljak brutalno ubio Edin Gačić, bivši član Armije BiH i zločinac koji je odslužio već dvije zatvorske kazne, a jedna od te dvije dosuđena mu je zbog ubojstva vlastite majke.

Policija još uvijek traga za Edinom Gačićem. Deseci policajaca već tri dana od kada je Suad Sultanić izrešetan i ubijen u trgovini u kojoj je radio, češljaju i pretražuju teren šire okolice Konjica. 

Vladavina straha

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen zadovoljni napretkom Von der Leyen: "Preporučit ćemo otvaranje pregovora s BiH. Nije dovoljno čekati da se zapadni Balkan približi nama" Potres u BiH 3,0 Novi potres jutros u BiH, osjetio se i u našoj zemlji: "Probudio me, zatreslo i tutnjalo"

Nakon tragičnog slučaja, Konjičani žive u strahu. Osobito zbog toga što se govorka kako Gačić sa sobom cijelo vrijeme nosi listu - popis osoba koje planira likvidirati. 

Ovu informaciju u policiji nisu mogli potvrditi, piše Dnevni avaz. 

"Čuo sam da je tek izašao iz zatvora i da nije psihički stabilna osoba. Nije mi bilo svejedno da takva osoba živi u mom susjedstvu, ali što sam mogao? Svatko ima pravo da kupi nekretninu i nastani se gdje želi. Mogu vam reći da nismo zadovoljni radom policije. Njih u selu nema, samo se provozaju i odu, a mi opet ostanemo sami", rekao je susjed Edina Gačića, Safet Prguda

Kuća trostrukog ubojice trenutno je prazna, a ulazna vrata njegove kuće na kraju sela bila su širom otvorena kada su je novinari posjetili. Vata koja vode do gornjeg kata bila su blokirana metlom i daskama, piše Dnevni avaz. 

Ostali mještani i susjedi zatvorili su se u svoje domove i nikome ne otvaraju. Jedna je žena, koja je željela ostati anonimna, rekla kako ne može noćima spavati od kada je čula što se dogodilo sa Sultanićem te se sada boji za sebe i svoju obitelj. 

"Lakše bi mi bilo da ima više policije u selu. Ovo je strašno", rekla je zabrinuto. 

Bijeg vlakom?

Pretražuje se i stari željeznički tunel, a u policiji tvrde da neumorno tragaju za krvnikom. Pretražuju se šume i špilje te lovačke kuće, a policija ne odbacuje ideju i da je ubojica pobjegao vlakom

Policijski načelnik, Emir Bubalo, ne odgovara na novinarske upite. 

Građani su sve nezadovoljniji policijom i time koliko ona ne surađuje s medijima. Tako je poseban revolt izazvalo odbijanje načelnika da razgovara s novinarkom državne televizije. 

Snimku videonadzora iz trgovine u kojoj je Gačić ubio Sultanića izuzelo je Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona te je ona stavljena u dokazni materijal. 

Uhodani krvnik

Podsjetimo, za vrijeme rata Gačić je bio pripadnik postrojbe 'El mujaheed' u čijem su se sastavu borili i mudžahedini, islamski vjerski borci iz cijeloga svijeta. Ova je postrojba bila poznata po stravičnim ratnim zločinima, uključujući i odsijecanja glava zatočenicima.

Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio suborca iz odreda El mujaheed Ismeta Gunića te je osuđen na osam godina zatvora. Kada je izdražo dvije trećine kazne bio je povremeno puštan na slobodne vikende, te je 25. kolovoza 2002. godine likvidirao majku ispalivši u njezino tijelo u Zenici dva hica iz vatrenog oružja.

Nakon toga mu je određena zatvorska kazna od 20 godina. Nekoliko mjeseci prije isteka kazne prebačen je u bihaćki zatvor. Ravnatelj zatvora je potvrdio da je pisao svim nadležnim institucijama upozoravajući da mora biti pod nadzorom jer može ponoviti krivično djelo.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene