Policija BiH (Foto:PIXSELL/Hrvoje Jelavić)
Policija BiH (Foto:PIXSELL/Hrvoje Jelavić) Foto: PIXSELL/Hrvoje Jelavi?

Policija i dalje traga za Edinom Gačićem koji se sumnjiči da je u ponedjeljak ujutro u BiH ubio Sauda Sultanića. Gačić je već odslužio dvije zatvorske kazne za ubojstva, između ostaloga i za ubojstvo svoje majke.


Edin Gačić je u ponedjeljak s puškom došao ispred trgovine i ubio vlasnika trgovine, Sauda Sultanića. Policija za njim traga, povremeno patrolira i ne postoji više informacija s mjesta događaja, javlja N1 BiH.

Vezani članci Ilustracija Kao 20-godišnjak rukama, nogama i kundakom tukao civile, šestorica usmrćena: Uhićen zbog ratnog zločina u Vukovaru Policija BiH (Foto:PIXSELL/Hrvoje Jelavić) Policija u lovu na bivšeg pripadnika Armije BiH koji je brutalno ubio i treći put

"Sultanić Saud mi je bio prijatelj. Dobar jaran, dobar komšija. Sve najljepše što se može reći o jednom čovjeku", poručio je jedan mještanin.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona su potvrdili da surađuju sa svim policijskim upravama u Bosni i Hercegovini u potrazi za Gačićem.

"Mi ne moramo provjeravati svakog građanina u svakoj općini. Postoje evidencije. Svaka policijska uprava ima evidencije za građane. On je bio slobodan građanin. Živio je tu na adresi. Do sad je bio normalan. Nažalost, dogodilo se ovo ubojstvo. Kada ga lišimo slobode, odgovarat će po važećim zakonskim propisima", rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjetimo, za vrijeme rata Gačić je bio pripadnik postrojbe 'El mujaheed' u čijem su se sastavu borili i mudžahedini, islamski vjerski borci iz cijeloga svijeta. Ova je postrojba bila poznata po stravičnim ratnim zločinima, uključujući i odsijecanja glava zatočenicima.

Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio suborca iz odreda El mujaheed Ismeta Gunića te je osuđen na osam godina zatvora. Kada je izdražo dvije trećine kazne bio je povremeno puštan na slobodne vikende, te je 25. kolovoza 2002. godine likvidirao majku ispalivši u njezino tijelo u Zenici dva hica iz vatrenog oružja.

Nakon toga mu je određena zatvorska kazna od 20 godina. Nekoliko mjeseci prije isteka kazne prebačen je u bihaćki zatvor. Ravnatelj zatvora je potvrdio da je pisao svim nadležnim institucijama upozoravajući da mora biti pod nadzorom jer može ponoviti krivično djelo.